Feijão tropeiro marhahússal, fekete bab, sült marhahús és tojás

Feijão tropeiro marhahússal

A Feijão tropeiro egy hagyományos brazil étel, amelyet a brazil vidéki területeken készítenek, és amely a gazdag, fűszeres bab és hús kombinációjára épít. Az étel különlegessége abban rejlik, hogy a marhahús mellett a baconnal és a tojással egy ínycsiklandó, gazdag ételt hoz létre. A feijão tropeiro a brazil konyha szimbóluma, és a családok számára gyakran készítik hétvégi ebédre vagy ünnepi alkalmakra.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 20 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Feijão (fekete bab)
300 g Marhahús (pl. lapocka vagy nyak)
100 g Bacon
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
2 db Tojás
1 csokor Friss koriander
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 db Lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A fekete babot áztasd be vízbe legalább 4-6 órára, majd főzd meg sós vízben körülbelül 40-50 perc alatt, amíg megpuhul.

    A babot a főzés előtt áztasd be, hogy gyorsabban megpuhuljon, és ne legyen kemény.

    2

    A marhahúst vágd kis kockákra, és egy serpenyőben süsd meg olívaolajban, amíg szépen megpirul, és átsül.

    A marhahúst lassan süsd, hogy ne száradjon ki, hanem maradjon szaftos.

    3

    A bacont vágd apróra, és egy másik serpenyőben süsd ropogósra. Tedd félre, ha kész.

    A bacon ropogósra sütve a legfinomabb, így ne hagyd túl sokáig a serpenyőben.

    4

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd az olívaolajban pirítsd meg egy serpenyőben, amíg üveges nem lesz.

    A fokhagyma gyorsan megéghet, így figyelj arra, hogy alacsonyabb hőfokon pirítsd.

    5

    Ha a hagyma és fokhagyma elkészült, add hozzá a sült marhahúst, a babot és a ropogós bacont. Keverd össze alaposan.

    Ez a keverés segíti, hogy minden összetevő íze jól átjárja egymást.

    6

    A tojásokat verd fel, és egy serpenyőben süsd ki, amíg a fehérje meg nem szilárdul, de a sárgája még folyós marad.

    A tojásokat érdemes végül a tálalás előtt a tetejére tenni, hogy frissen tálald.

    7

    Tálald a Feijão tropeirót, díszítsd friss korianderrel és facsard rá lime levét.

    A koriander frissessége és a lime savanykás íze remekül kiegészíti a gazdag ízű ételt.