A fekete babot áztasd be vízbe legalább 4-6 órára, majd főzd meg sós vízben körülbelül 40-50 perc alatt, amíg megpuhul.
A babot a főzés előtt áztasd be, hogy gyorsabban megpuhuljon, és ne legyen kemény.
A marhahúst vágd kis kockákra, és egy serpenyőben süsd meg olívaolajban, amíg szépen megpirul, és átsül.
A marhahúst lassan süsd, hogy ne száradjon ki, hanem maradjon szaftos.
A bacont vágd apróra, és egy másik serpenyőben süsd ropogósra. Tedd félre, ha kész.
A bacon ropogósra sütve a legfinomabb, így ne hagyd túl sokáig a serpenyőben.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd az olívaolajban pirítsd meg egy serpenyőben, amíg üveges nem lesz.
A fokhagyma gyorsan megéghet, így figyelj arra, hogy alacsonyabb hőfokon pirítsd.
Ha a hagyma és fokhagyma elkészült, add hozzá a sült marhahúst, a babot és a ropogós bacont. Keverd össze alaposan.
Ez a keverés segíti, hogy minden összetevő íze jól átjárja egymást.
A tojásokat verd fel, és egy serpenyőben süsd ki, amíg a fehérje meg nem szilárdul, de a sárgája még folyós marad.
A tojásokat érdemes végül a tálalás előtt a tetejére tenni, hogy frissen tálald.
Tálald a Feijão tropeirót, díszítsd friss korianderrel és facsard rá lime levét.
A koriander frissessége és a lime savanykás íze remekül kiegészíti a gazdag ízű ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.