Feijoada füstölt gombával tálalva, friss korianderrel és főtt rizzsel

Feijoada füstölt gombával

A Feijoada egy tradicionális brazil étel, amely gazdag fekete babbal és különféle húsokkal készül. Eredetileg a rabszolgák étkezéséből alakult ki, mivel az olcsóbb húsokat, mint a sertéshús és a füstölt húsok, felhasználták. Az étel az évek során egy nemzeti étellé vált, és minden brazil étkezés része lett. A füstölt gombás változata egy újabb twist, amely gazdagítja az étel ízét és frissességét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 óra 45 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Fekete bab
150 g Füstölt gomba
200 g Füstölt kolbász
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Paprika
1 tk. Kömény
2 db Babérlevél
1 l Víz
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Friss fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A fekete babot egy éjszakán át áztasd vízben, majd szűrd le és tedd félre.

    Ha sietsz, használhatsz gyorsfőzőt, de az áztatás segít a bab puhításában és jobb ízt ad neki.

    2

    A füstölt gombát vágd apróra, a füstölt kolbászt pedig karikákra. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát is készítsd elő.

    A füstölt gomba intenzív íze jól illik a feijoada gazdag alapjához, így mindenképp válassz jó minőségű füstölt gombát.

    3

    Egy nagy edényben melegíts olívaolajat, és pirítsd meg a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesedni nem kezd.

    A hagyma pirítása adja meg az étel alap ízét, így ne hagyd ki ezt a lépést.

    4

    Add hozzá a füstölt gombát és a füstölt kolbászt, és pirítsd őket együtt 3-4 percig.

    A gombát és kolbászt nem szabad túl sokáig pirítani, hogy ne veszítsenek az ízükből.

    5

    Add hozzá a fekete babot, a köményt, a paprikát és a babérlevelet, majd öntsd fel vízzel. Főzd 1-1,5 órán át, amíg a bab megpuhul.

    Ha szükséges, pótold a vizet, hogy a bab teljesen elmerüljön, így könnyebben megpuhul.

    6

    Amikor a bab megpuhult, sózd és borsozd ízlés szerint. Tálalás előtt hagyd egy kicsit pihenni, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha szeretnéd, friss korianderrel vagy akár egy kis lime-mal is tálalhatod, hogy frissítse az ételt.