A fekete babot egy éjszakán át áztasd vízben, majd szűrd le és tedd félre.
Ha sietsz, használhatsz gyorsfőzőt, de az áztatás segít a bab puhításában és jobb ízt ad neki.
A füstölt gombát vágd apróra, a füstölt kolbászt pedig karikákra. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát is készítsd elő.
A füstölt gomba intenzív íze jól illik a feijoada gazdag alapjához, így mindenképp válassz jó minőségű füstölt gombát.
Egy nagy edényben melegíts olívaolajat, és pirítsd meg a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesedni nem kezd.
A hagyma pirítása adja meg az étel alap ízét, így ne hagyd ki ezt a lépést.
Add hozzá a füstölt gombát és a füstölt kolbászt, és pirítsd őket együtt 3-4 percig.
A gombát és kolbászt nem szabad túl sokáig pirítani, hogy ne veszítsenek az ízükből.
Add hozzá a fekete babot, a köményt, a paprikát és a babérlevelet, majd öntsd fel vízzel. Főzd 1-1,5 órán át, amíg a bab megpuhul.
Ha szükséges, pótold a vizet, hogy a bab teljesen elmerüljön, így könnyebben megpuhul.
Amikor a bab megpuhult, sózd és borsozd ízlés szerint. Tálalás előtt hagyd egy kicsit pihenni, hogy az ízek összeérjenek.
Ha szeretnéd, friss korianderrel vagy akár egy kis lime-mal is tálalhatod, hogy frissítse az ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.