A fekete babot áztasd be vízbe legalább 6-8 órára, majd öblítsd le és tedd félre.
Ha nincs elég időd az áztatásra, használhatsz konzerv fekete babot is, de az áztatott bab ízletesebb és gazdagabb.
A póréhagymát és fokhagymát apróra vágva pirítsd meg egy nagy lábasban az olívaolajon, amíg üveges nem lesz.
A póréhagyma ad egy enyhe, édes ízt, amit a fokhagyma frissessége remekül kiegyensúlyoz.
Add hozzá a zöldpaprikát és paradicsomot, és főzd tovább, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A paradicsom segít gazdagítani a szószt, így mindig válassz érett, zamatos paradicsomot.
A füstölt tofut vágd kockákra, és add a zöldségekhez, majd fűszerezd pörkölt fűszerkeverékkel és sóval.
A füstölt tofu remekül átveszi a fűszerek ízét, és egy különleges ízt ad az ételnek.
A főtt babot tedd a lábasba, és öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje. Főzd alacsony lángon 1-1,5 óráig, amíg a bab teljesen megpuhul.
Ha a főzés során a víz elpárolog, adj hozzá még egy kevés vizet, hogy a bab ne ragadjon le.
Tálald friss korianderrel díszítve, és egy finom rizs kíséretében.
A koriander frissessége nagyszerűen ellensúlyozza a pörkölt gazdag ízét, és szép színt is ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.