Feijoada füstölt tofuval, friss korianderrel díszítve

Feijoada füstölt tofuval

A feijoada egy hagyományos brazil étel, amelyet gyakran fogyasztanak ünnepi alkalmakkor. Az étel alapja a fekete bab és húsok, de a vegetáriánus verziók tofuval is készülhetnek. A feijoada tofuval remek választás a vegán étrendet követők számára, miközben megőrzi az étel gazdag és ízletes jellegét. A füstölt tofu egy különleges ízt ad a főzésnek, és tökéletesen illik a babhoz és a fűszeres alaphoz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 óra 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Füstölt tofu
250 g Fekete bab
1 db Póréhagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Zöldpaprika
2 db Paradicsom
1 tk. Fűszeres pörkölt fűszerkeverék
1 tk.
2 ek. Olívaolaj
2 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A fekete babot áztasd be vízbe legalább 6-8 órára, majd öblítsd le és tedd félre.

    Ha nincs elég időd az áztatásra, használhatsz konzerv fekete babot is, de az áztatott bab ízletesebb és gazdagabb.

    2

    A póréhagymát és fokhagymát apróra vágva pirítsd meg egy nagy lábasban az olívaolajon, amíg üveges nem lesz.

    A póréhagyma ad egy enyhe, édes ízt, amit a fokhagyma frissessége remekül kiegyensúlyoz.

    3

    Add hozzá a zöldpaprikát és paradicsomot, és főzd tovább, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A paradicsom segít gazdagítani a szószt, így mindig válassz érett, zamatos paradicsomot.

    4

    A füstölt tofut vágd kockákra, és add a zöldségekhez, majd fűszerezd pörkölt fűszerkeverékkel és sóval.

    A füstölt tofu remekül átveszi a fűszerek ízét, és egy különleges ízt ad az ételnek.

    5

    A főtt babot tedd a lábasba, és öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje. Főzd alacsony lángon 1-1,5 óráig, amíg a bab teljesen megpuhul.

    Ha a főzés során a víz elpárolog, adj hozzá még egy kevés vizet, hogy a bab ne ragadjon le.

    6

    Tálald friss korianderrel díszítve, és egy finom rizs kíséretében.

    A koriander frissessége nagyszerűen ellensúlyozza a pörkölt gazdag ízét, és szép színt is ad az ételnek.