Feijoada sertéshússal, tálalva egy gazdag füstölt húsos levessel

Feijoada sertéshússal

A feijoada Brazília egyik legismertebb ételének számít, amelyet hagyományosan füstölt húsokkal és fehér babbal készítenek. Az étel alapja egy gazdag húsos alaplé, amelyet hosszú ideig főznek, hogy az ízek összeérjenek. A feijoada a brazil kultúra szerves része, és különböző változatai találhatók az ország különböző részein. A sertéshúsos változat az egyik legnépszerűbb, amely egyaránt gazdag és tápláló étel.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 óra 45 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Füstölt sertéshús (pl. kolbász, sonka)
400 g Sertéslapocka
250 g Fehér bab
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Zöldpaprika
2 db Paradicsom
2 db Babérlevél
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A fehér babot áztasd be vízbe legalább 6 órán keresztül, hogy megpuhuljon.

    Ha gyorsabb megoldást szeretnél, használhatsz konzerv babot, de az íze nem lesz olyan gazdag.

    2

    A sertéshúst vágd kisebb darabokra, a füstölt húst pedig szeleteld fel.

    A füstölt húsok extra ízt adnak a levesnek, érdemes a legjobb minőségű füstölt húst választani.

    3

    A hagymát, fokhagymát és zöldpaprikát apróra vágd. A paradicsomot is vágd fel kisebb darabokra.

    A zöldpaprika és a paradicsom frissessége nagyszerű ízt ad a levesnek.

    4

    Egy nagy lábasban melegíts olívaolajat, és pirítsd meg a hagymát és fokhagymát, amíg üveges nem lesz.

    Ügyelj arra, hogy ne piruljanak túl, mert akkor keserűvé válhatnak.

    5

    Add hozzá a sertéshúst, a füstölt húst, a zöldpaprikát és a paradicsomot, majd pirítsd tovább 5 percig.

    A pirítás segít, hogy a húsok jobban kiengedjék az ízeiket.

    6

    Öntsd hozzá a beáztatott babot és annyi vizet, hogy ellepje. Add hozzá a babérlevelet, sót és borsot.

    A babot ügyesen kell főzni, hogy ne essen szét, de a leves szép sűrű maradjon.

    7

    Főzd a feijoada-t lassú tűzön körülbelül 1-1,5 órán keresztül, amíg minden hozzávaló megpuhul és az ízek összeérnek.

    Ha a leves túl sűrűvé válik, adj hozzá még egy kis vizet, hogy a leves állaga megfelelő legyen.

    8

    Tálald melegen, és ha szeretnéd, friss korianderrel vagy zöldhagymával díszítve.

    A koriander frissességet ad a leveshez, de ha nem szereted, elhagyhatod.