FeketeerdƑ torta tálalva

FeketeerdƑ torta

A FeketeerdƑ torta a nĂ©met cukrĂĄszat egyik legismertebb remekmƱve, amely nevĂ©t a hĂ­res Fekete-erdƑrƑl kapta. A csokolĂĄdĂ©s piskĂłtalapok, a cseresznyĂ©s töltelĂ©k Ă©s a tejszĂ­nhab kombinĂĄciĂłja tökĂ©letes harmĂłniĂĄt alkot, amely minden Ă©desszĂĄjĂș ĂĄlma. Ez a torta ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs ĂŒnnepi alkalmakra vagy kĂŒlönleges összejövetelekre.

ElƑkĂ©szĂŒlet 40 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 1 Ăłra 15 perc
3000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 10
⭕ 200 g Liszt
⭕ 150 g Cukor
⭕ 50 g Kakaópor
⭕ 10 g SĂŒtƑpor
⭕ 4 db Tojás
⭕ 100 ml Tej
⭕ 100 g Vaj
⭕ 400 ml Tejszín
⭕ 50 g ÉtcsokolĂĄdĂ© forgĂĄcs
⭕ 300 g Cseresznye (befƑtt vagy friss)
⭕ 50 ml CseresznyelĂ© vagy likƑr

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 180°C-ra, Ă©s bĂ©lelj ki egy 22 cm ĂĄtmĂ©rƑjƱ tortaformĂĄt sĂŒtƑpapĂ­rral.

    A sĂŒtƑpapĂ­r hasznĂĄlata megkönnyĂ­ti a tortalap kivĂ©telĂ©t a formĂĄbĂłl, Ă­gy elkerĂŒlheted a törĂ©st.

    2

    Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet, kakaĂłport Ă©s sĂŒtƑport.

    A kakaóport szitåld åt, hogy ne legyenek benne csomók, és egyenletesen keveredjen el a liszttel.

    3

    Egy måsik tålban habosítsd fel a vajat a cukorral, majd add hozzå a tojåsokat egyenként.

    A vaj legyen szobahƑmĂ©rsĂ©kletƱ, hogy könnyen habosĂ­thatĂł legyen. Minden tojĂĄs hozzĂĄadĂĄsa utĂĄn alaposan keverd el.

    4

    Forgasd össze a szåraz és nedves hozzåvalókat, majd add hozzå a tejet, hogy egynemƱ tésztåt kapj.

    A szåraz és nedves hozzåvalókat óvatosan, de alaposan forgasd össze, hogy ne maradjanak lisztcsomók.

    5

    Öntsd a tĂ©sztĂĄt az elƑkĂ©szĂ­tett formĂĄba, Ă©s sĂŒsd 30-35 percig. Hagyd teljesen kihƱlni.

    SĂŒtĂ©s közben ne nyisd ki a sĂŒtƑt, mert a torta összeeshet. TƱprĂłbĂĄval ellenƑrizd, hogy megsĂŒlt-e.

    6

    Vågd a tortalapot vízszintesen hårom részre.

    HasznĂĄlj hosszĂș, Ă©les kĂ©st vagy tortavĂĄgĂł fonalat a tortalap egyenletes szeletelĂ©sĂ©hez.

    7

    Locsold meg a lapokat cseresznyelĂ©vel vagy likƑrrel, majd rĂ©tegezd a tejszĂ­nhabot, a cseresznyĂ©ket Ă©s a tortalapokat.

    A cseresznyelĂ© vagy likƑr segĂ­t a tortalapok nedvesen tartĂĄsĂĄban Ă©s gazdagĂ­tja az Ă­zeket. Ne ĂĄztasd el tĂșlsĂĄgosan a lapokat.

    8

    Vond be a torta tetejét és oldalåt tejszínhabbal, majd díszítsd cseresznyékkel és étcsokolådé forgåccsal.

    A tejszĂ­nhab legyen elĂ©g kemĂ©ny ahhoz, hogy jĂłl tartsa a formĂĄjĂĄt. A dĂ­szĂ­tĂ©shez hasznĂĄlhatsz friss vagy befƑtt cseresznyĂ©t.

    9

    HƱtsd a tortĂĄt legalĂĄbb 2 ĂłrĂĄn ĂĄt tĂĄlalĂĄs elƑtt, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    A hƱtés segít a tortånak megszilårdulni és az ízeknek összeérni, így finomabb lesz.