Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a kakaóport, a cukrot és a csipet sót.
A kakaóport szitáld át, hogy elkerüld a csomósodást.
Adj hozzá két tojást, majd fokozatosan öntsd hozzá a tejet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.
A folyadékot apránként adagold, hogy elkerüld a csomók kialakulását.
Adj hozzá egy evőkanál olajat a tésztához, hogy sütéskor ne ragadjon le. Hagyd pihenni a tésztát 15-20 percig.
A pihentetés alatt a liszt megduzzad, így a palacsinta könnyebb lesz.
Forrósíts fel egy palacsintasütőt, és kenj rá vékonyan olajat. Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és körkörös mozdulatokkal oszlasd el.
A serpenyő legyen elég forró, de ne égesd oda a palacsintát.
Süsd a palacsintát közepes lángon 1-2 percig, amíg az egyik oldala aranybarna lesz, majd fordítsd meg és süsd még 30-40 másodpercig.
Akkor fordítsd meg a palacsintát, ha már buborékok jelennek meg a tetején.
Ismételd meg a folyamatot, amíg az összes palacsinta el nem készül. Tartsd őket melegen egy konyharuha alatt.
A konyharuha alatt a palacsinták nem száradnak ki.
A meggybefőttet és a meggylevet egy kis lábasban melegítsd fel, és keverj hozzá egy teáskanál zselatint, hogy kissé besűrűsödjön.
A zselatint először kevés hideg vízben oldd fel, mielőtt a meleg meggyléhez adnád, hogy elkerüld a csomósodást.
Verd fel a tejszínt a porcukorral, amíg kemény habot nem kapsz.
A tejszín legyen jól lehűtve, hogy könnyebben felverődjön.
Az étcsokoládét vízgőz felett olvaszd meg, és tedd félre hűlni.
Ügyelj, hogy a vízgőz ne érje a csokoládét.
A palacsintákat rétegezd: egy réteg palacsinta, egy réteg meggyes töltelék, majd egy réteg tejszínhab. Ismételd, amíg elfogynak az alapanyagok.
A rétegezésnél ügyelj, hogy minden réteg egyenletes vastagságú legyen.
A rétegezett palacsinták tetejére csorgasd az olvasztott csokoládét és díszítsd friss meggyszemekkel.
Az olvasztott csokoládét egy zacskóba töltve, annak sarkát kivágva könnyebben tudod csorgatni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.