Feketeerdő torta palacsinta tálalva

Feketeerdő torta palacsinta

A Feketeerdő torta egy klasszikus német desszert, amelyet világszerte ismernek és szeretnek. Az intenzív csokoládé, a friss meggy és a lágy tejszínhab tökéletes egyensúlya teszi különlegessé. Ez a palacsintás változat egy könnyedebb, mégis elegáns megoldást kínál azoknak, akik szeretik az eredeti ízeket, de egy gyorsabban elkészíthető formában. A rétegezés lehetővé teszi, hogy minden falatban tökéletes harmóniát élvezhessünk.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
950 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
30 g Kakaópor
400 ml Tej
2 db Tojás
50 g Cukor
1 csipet
2 ek. Olaj
300 g Meggybefőtt
100 ml Meggylé
100 g Étcsokoládé
250 ml Tejszín
30 g Porcukor
1 tk. Zselatin

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a kakaóport, a cukrot és a csipet sót.

    A kakaóport szitáld át, hogy elkerüld a csomósodást.

    2

    Adj hozzá két tojást, majd fokozatosan öntsd hozzá a tejet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.

    A folyadékot apránként adagold, hogy elkerüld a csomók kialakulását.

    3

    Adj hozzá egy evőkanál olajat a tésztához, hogy sütéskor ne ragadjon le. Hagyd pihenni a tésztát 15-20 percig.

    A pihentetés alatt a liszt megduzzad, így a palacsinta könnyebb lesz.

    4

    Forrósíts fel egy palacsintasütőt, és kenj rá vékonyan olajat. Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és körkörös mozdulatokkal oszlasd el.

    A serpenyő legyen elég forró, de ne égesd oda a palacsintát.

    5

    Süsd a palacsintát közepes lángon 1-2 percig, amíg az egyik oldala aranybarna lesz, majd fordítsd meg és süsd még 30-40 másodpercig.

    Akkor fordítsd meg a palacsintát, ha már buborékok jelennek meg a tetején.

    6

    Ismételd meg a folyamatot, amíg az összes palacsinta el nem készül. Tartsd őket melegen egy konyharuha alatt.

    A konyharuha alatt a palacsinták nem száradnak ki.

    7

    A meggybefőttet és a meggylevet egy kis lábasban melegítsd fel, és keverj hozzá egy teáskanál zselatint, hogy kissé besűrűsödjön.

    A zselatint először kevés hideg vízben oldd fel, mielőtt a meleg meggyléhez adnád, hogy elkerüld a csomósodást.

    8

    Verd fel a tejszínt a porcukorral, amíg kemény habot nem kapsz.

    A tejszín legyen jól lehűtve, hogy könnyebben felverődjön.

    9

    Az étcsokoládét vízgőz felett olvaszd meg, és tedd félre hűlni.

    Ügyelj, hogy a vízgőz ne érje a csokoládét.

    10

    A palacsintákat rétegezd: egy réteg palacsinta, egy réteg meggyes töltelék, majd egy réteg tejszínhab. Ismételd, amíg elfogynak az alapanyagok.

    A rétegezésnél ügyelj, hogy minden réteg egyenletes vastagságú legyen.

    11

    A rétegezett palacsinták tetejére csorgasd az olvasztott csokoládét és díszítsd friss meggyszemekkel.

    Az olvasztott csokoládét egy zacskóba töltve, annak sarkát kivágva könnyebben tudod csorgatni.