Feketeribizli sorbet házi készítésű frissítő desszert

Feketeribizli sorbet

A feketeribizli sorbet egy különleges, savanykásan frissítő desszert, amely a feketeribizli gazdag antioxidáns tartalmát és a citrusok élénkítő hatását ötvözi. A feketeribizlit évszázadok óta termesztik Európában és Ázsiában, ahol népszerű alapanyaga italoknak és édességeknek egyaránt. Az első sorbeteket az ókori Rómában fogyasztották, amikor mézzel és gyümölcslével ízesített havat hűtöttek le. A modern változatban a feketeribizli intenzív aromája és a citrom frissessége tökéletes harmóniát alkot, így egy könnyed, jeges desszertet kapunk. Képzeld el, ahogy egy kanál feketeribizli sorbet elolvad a szádban, felfrissítve és energiával feltöltve minden falattal!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
135 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Friss feketeribizli
200 ml Víz
120 g Kristálycukor
2 ek. Friss citromlé
1 tk. Reszelt citromhéj
5 db Menta levél (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A feketeribizlit mosd meg alaposan, majd turmixgépben pürésítsd teljesen simára. Ha szeretnéd, szűrd át egy szitán, hogy eltávolítsd a magokat.

    A feketeribizli íze intenzív, ezért érdemes kóstolás után eldönteni, hogy szükséges-e a szűrés. A magok eltávolítása finomabb textúrát eredményez.

    2

    Egy közepes lábasban keverd össze a vizet, a cukrot és a reszelt citromhéjat, majd közepes lángon melegítsd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.

    A citromhéjjal óvatosan bánj, csak a sárga részét reszeld le, mert a fehér része keserű lehet.

    3

    Hagyd a cukorszirupot kihűlni, majd keverd hozzá a feketeribizli pürét és a friss citromlevet.

    Fontos, hogy a cukorszirup teljesen kihűljön, mielőtt a pürét hozzáadod, különben a püré állaga megváltozhat.

    4

    Öntsd a keveréket egy lapos edénybe, majd helyezd a fagyasztóba.

    A lapos edényben gyorsabban és egyenletesebben fagy meg a sorbet.

    5

    30 percenként egy villával kapargasd át a sorbetet, hogy jégkristályos állagú legyen. Ismételd meg ezt a műveletet 3-4 alkalommal, amíg teljesen meg nem dermed.

    A rendszeres átkeverés elengedhetetlen a krémes állag eléréséhez. Ha elfelejted, a sorbet túl kemény és jégkristályos lesz.

    6

    Tálalás előtt hagyd a sorbetet szobahőmérsékleten 5 percig állni, hogy könnyebben adagolható legyen. Díszítsd friss mentalevéllel és feketeribizliszemekkel.

    A mentalevél frissességet kölcsönöz a sorbetnek. Tálaláskor használhatsz fagylaltos kanalat is a szebb adagolás érdekében.