Egy tálban szitáld össze a lisztet és a sót, hogy egyenletes állagú keveréket kapj.
A liszt szitálása segít elkerülni a csomókat a tésztában, és levegősebbé teszi azt.
Üsd bele a tojásokat, majd keverd össze egy habverővel vagy kézi mixerrel.
A tojásokat érdemes külön felverni, mielőtt a liszthez adod, így könnyebben elegyedik a tésztával.
Fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a vizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes, híg tésztát kapj.
A folyadék fokozatos adagolása megakadályozza a csomók kialakulását. Ha mégis csomós lenne, szűrd át a tésztát.
Olvaszd meg a sertészsírt, és keverd bele a tésztába. Hagyd pihenni 15 percig, hogy a liszt teljesen felszívja a folyadékot.
A sertészsír helyett használhatsz olvasztott vajat is. A pihentetés fontos, hogy a tészta megfelelően hidratálódjon és rugalmas legyen.
Melegíts fel egy tapadásmentes serpenyőt közepes lángon, és vékonyan kend meg sertészsírral.
A serpenyőnek elég forrónak kell lennie, de ne égesd meg a zsírt. A tapadásmentes serpenyő elengedhetetlen a sikerhez.
Önts egy kis adag tésztát a serpenyőbe, és körkörös mozdulatokkal oszlasd el, hogy vékony réteget kapj.
Használj egy merőkanalat a tészta adagolásához. Minél vékonyabb a réteg, annál finomabb lesz a filloa.
Süsd a filloa-t kb. 1 percig, amíg a szélei enyhén megpirulnak, majd egy spatulával óvatosan fordítsd meg, és süsd további 30 másodpercig.
Légy türelmes, és ne kapkodd el a fordítást. Ha a szélek elkezdenek feljönni, akkor van itt az ideje.
Ismételd meg a sütést a maradék tésztával, és közben szükség szerint kend meg a serpenyőt sertészsírral.
Ha a serpenyő száraznak tűnik, adj hozzá egy kevés zsírt minden újabb filloa sütése előtt.
Tálald a filloa-t édes vagy sós töltelékkel, például mézzel, cukorral vagy chorizóval és sajttal.
A filloa frissen a legfinomabb. Készítsd el a tölteléket előre, hogy azonnal tálalhasd.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.