Fishcake kapribogyóval, ropogós és ínycsiklandó halas pástétom

Fishcake kapribogyóval

A Fishcake kapribogyóval egy hagyományos mediterrán étel, amely halat, kapribogyót és egyéb friss fűszereket tartalmaz. A halas pástétomot ropogósra sütik, ami tökéletes kiegészítője lehet egy könnyű étkezésnek vagy előételnek. A kapribogyó egy erőteljes, sós ízt ad, ami kiemeli a hal friss ízét. Ez az étel különösen népszerű a Földközi-tenger környékén, ahol a halak és a friss fűszerek kombinációja mindennapos étkezést biztosít.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Halfilé (pl. tőkehal vagy makréla)
2 db Krumpli
2 gerezd Fokhagyma
1 csokor Friss petrezselyem
2 ek. Kapribogyó
1 ek. Limonádé lé
0.5 tk.
0.25 tk. Bors
1 db Tojás
100 g Zsemlemorzsa
200 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halfilét főzd meg forrásban lévő vízben kb. 10-12 percig, amíg teljesen megpuhul.

    A hal gyorsan átfő, így ne hagyd túl sokáig a vízben, különben túlfőhet és kiszáradhat.

    2

    Miután a hal megfőtt, szedd le a bőrét, és pürésítsd vagy villával szedd szét a halhúst.

    Ha a hal túl puha, könnyedén szét fog esni a villától, így nem lesz nehéz dolgozni vele.

    3

    A krumplit hámozd meg, és főzd meg sós vízben, majd pürésítsd, és keverd össze a halhússal.

    A krumplinak simának kell lennie, hogy jól illeszkedjen a halhúshoz, és egyenletesen keveredjen el.

    4

    Add hozzá a felaprított fokhagymát, kapribogyót, friss petrezselymet, sót, borsot és egy evőkanál citromlevet a halas krémhez. Keverd össze az összes hozzávalót.

    A kapribogyó intenzív, savanykás íze segít egyedi karaktert adni a halpástétomnak.

    5

    Egy tojást is adj hozzá, hogy összetartsa a masszát. Formálj a keverékből kis korongokat.

    A tojás segít összetartani a masszát, így ne hagyd ki a hozzávalók közül.

    6

    Forgasd meg a halas korongokat zsemlemorzsában, majd süsd meg őket forró olajban 3-4 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    Az olaj ne legyen túl forró, mert akkor kívül megéghet, belül pedig nyers maradhat.

    7

    Miután megsültek, szedd őket papírtörlőre, hogy leitatják a felesleges olajat, majd tálald melegen, friss petrezselyemmel díszítve.

    Tálalás előtt egy kis friss citromlével is meglocsolhatod, hogy még frissebb ízt kapjon.