Fishcake kapribogy贸val, ropog贸s 茅s 铆nycsikland贸 halas p谩st茅tom

Fishcake kapribogy贸val

A Fishcake kapribogy贸val egy hagyom谩nyos mediterr谩n 茅tel, amely halat, kapribogy贸t 茅s egy茅b friss f疟szereket tartalmaz. A halas p谩st茅tomot ropog贸sra s眉tik, ami t枚k茅letes kieg茅sz铆t艖je lehet egy k枚nny疟 茅tkez茅snek vagy el艖茅telnek. A kapribogy贸 egy er艖teljes, s贸s 铆zt ad, ami kiemeli a hal friss 铆z茅t. Ez az 茅tel k眉l枚n枚sen n茅pszer疟 a F枚ldk枚zi-tenger k枚rny茅k茅n, ahol a halak 茅s a friss f疟szerek kombin谩ci贸ja mindennapos 茅tkez茅st biztos铆t.

El艖k茅sz眉let 15 perc
Elk茅sz铆t茅s 25 perc
Teljes 40 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 4
400 g Halfil茅 (pl. t艖kehal vagy makr茅la)
2 db Krumpli
2 gerezd Fokhagyma
1 csokor Friss petrezselyem
2 ek. Kapribogy贸
1 ek. Limon谩d茅 l茅
0.5 tk. S贸
0.25 tk. Bors
1 db Toj谩s
100 g Zsemlemorzsa
200 ml Olaj a s眉t茅shez

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    A halfil茅t f艖zd meg forr谩sban l茅v艖 v铆zben kb. 10-12 percig, am铆g teljesen megpuhul.

    A hal gyorsan 谩tf艖, 铆gy ne hagyd t煤l sok谩ig a v铆zben, k眉l枚nben t煤lf艖het 茅s kisz谩radhat.

    2

    Miut谩n a hal megf艖tt, szedd le a b艖r茅t, 茅s p眉r茅s铆tsd vagy vill谩val szedd sz茅t a halh煤st.

    Ha a hal t煤l puha, k枚nnyed茅n sz茅t fog esni a vill谩t贸l, 铆gy nem lesz neh茅z dolgozni vele.

    3

    A krumplit h谩mozd meg, 茅s f艖zd meg s贸s v铆zben, majd p眉r茅s铆tsd, 茅s keverd 枚ssze a halh煤ssal.

    A krumplinak sim谩nak kell lennie, hogy j贸l illeszkedjen a halh煤shoz, 茅s egyenletesen keveredjen el.

    4

    Add hozz谩 a felapr铆tott fokhagym谩t, kapribogy贸t, friss petrezselymet, s贸t, borsot 茅s egy ev艖kan谩l citromlevet a halas kr茅mhez. Keverd 枚ssze az 枚sszes hozz谩val贸t.

    A kapribogy贸 intenz铆v, savanyk谩s 铆ze seg铆t egyedi karaktert adni a halp谩st茅tomnak.

    5

    Egy toj谩st is adj hozz谩, hogy 枚sszetartsa a massz谩t. Form谩lj a kever茅kb艖l kis korongokat.

    A toj谩s seg铆t 枚sszetartani a massz谩t, 铆gy ne hagyd ki a hozz谩val贸k k枚z眉l.

    6

    Forgasd meg a halas korongokat zsemlemorzs谩ban, majd s眉sd meg 艖ket forr贸 olajban 3-4 percig, am铆g aranybarna 茅s ropog贸s nem lesz.

    Az olaj ne legyen t煤l forr贸, mert akkor k铆v眉l meg茅ghet, bel眉l pedig nyers maradhat.

    7

    Miut谩n megs眉ltek, szedd 艖ket pap铆rt枚rl艖re, hogy leitatj谩k a felesleges olajat, majd t谩lald melegen, friss petrezselyemmel d铆sz铆tve.

    T谩lal谩s el艖tt egy kis friss citroml茅vel is meglocsolhatod, hogy m茅g frissebb 铆zt kapjon.