A halfilét főzd meg enyhén sós vízben 10-12 percig, amíg teljesen megpuhul.
A hal könnyen szétfőhet, ezért érdemes alacsony lángon főzni, hogy ne essen szét túl korán.
A főtt burgonyát hámozd meg, és törd össze villával.
A burgonyát lehetőleg pürésítsd simára, hogy a halcake egyenletesebb állagú legyen.
A főtt halat szedd darabokra, majd keverd össze a pürésített burgonyával, az apróra vágott petrezselyemmel, a tojással, sóval és borssal.
A haldaraboknak nem kell túl aprónak lenniük, de ügyelj arra, hogy ne maradjanak túl nagy darabok, hogy egyenletesen süljön.
A keverékből formálj kisebb golyókat vagy korongokat, és forgasd meg őket panko morzsában.
A panko morzsa könnyedebb és ropogósabb textúrát ad, mint a hagyományos zsemlemorzsa.
Egy serpenyőben melegíts olívaolajat, és süsd a halcake-eket mindkét oldalukon 3-4 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.
A serpenyő hőmérséklete legyen közepes, hogy a halcake-ek ne égjenek meg kívülről, miközben a belsejük még nyers marad.
Tálald a kész halcake-eket friss petrezselyemmel díszítve.
Friss citromot is tálalhatsz mellé, hogy a hal ízét még frissítőbbé tedd.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.