Fishcake petrezselyemmel tálalva

Fishcake petrezselyemmel

A fishcake egy hagyományos mediterrán étel, amely a halat és a burgonyát kombinálja egy finom, ropogós fogásban. Az étel gyakran a friss fűszerekkel és zöldségekkel készül, amelyek fokozzák a hal természetes ízét. A petrezselyem és a panko morzsa extra frissességet és textúrát ad a fogásnak. A halcake tökéletes választás, ha valami könnyű, de tápláló ételt szeretnél készíteni. Technikai tipp: Ha a halcake-ek nem állnak össze jól, adj hozzá egy kis plusz burgonyát, hogy jobban tartsák formájukat.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Fehér húsú halfilé (pl. tőkehal, süllő)
200 g Főtt burgonya
1 csokor Friss petrezselyem
1 db Tojás
100 g Panko morzsa
0.5 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A halfilét főzd meg enyhén sós vízben 10-12 percig, amíg teljesen megpuhul.

    A hal könnyen szétfőhet, ezért érdemes alacsony lángon főzni, hogy ne essen szét túl korán.

    2

    A főtt burgonyát hámozd meg, és törd össze villával.

    A burgonyát lehetőleg pürésítsd simára, hogy a halcake egyenletesebb állagú legyen.

    3

    A főtt halat szedd darabokra, majd keverd össze a pürésített burgonyával, az apróra vágott petrezselyemmel, a tojással, sóval és borssal.

    A haldaraboknak nem kell túl aprónak lenniük, de ügyelj arra, hogy ne maradjanak túl nagy darabok, hogy egyenletesen süljön.

    4

    A keverékből formálj kisebb golyókat vagy korongokat, és forgasd meg őket panko morzsában.

    A panko morzsa könnyedebb és ropogósabb textúrát ad, mint a hagyományos zsemlemorzsa.

    5

    Egy serpenyőben melegíts olívaolajat, és süsd a halcake-eket mindkét oldalukon 3-4 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.

    A serpenyő hőmérséklete legyen közepes, hogy a halcake-ek ne égjenek meg kívülről, miközben a belsejük még nyers marad.

    6

    Tálald a kész halcake-eket friss petrezselyemmel díszítve.

    Friss citromot is tálalhatsz mellé, hogy a hal ízét még frissítőbbé tedd.