Flan csokoládéval, karamellás öntettel tálalva

Flan csokoládéval

A flan története Latin-Amerikában kezdődött, és azóta számos változata alakult ki, mindegyik egy kicsit másképp készült. A csokoládéval készült flan egy modern változat, amely egyesíti a klasszikus vaníliás flan gazdag textúráját és a csokoládé mély ízét. Ez a desszert tökéletes választás ünnepi alkalmakra, mert gazdag és impozáns, miközben könnyen elkészíthető.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 óra
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
4 db Tojás
200 g Cukor
500 ml Tej
1 cs. Vaníliás cukor
100 g Csokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tejet öntsd egy lábosba, és add hozzá a vaníliás cukrot. Melegítsd fel közepes lángon, de ne forrald fel.

    A vanília ízét fokozhatod, ha a vaníliarudat is hozzáadod a tejhez. Ebben az esetben a rudat vágd fel és kapard ki a magjait.

    2

    A tojásokat és a cukrot keverd habosra egy tálban.

    Ne keverd túl erősen a tojásokat, mert akkor a flan textúrája nem lesz sima.

    3

    Fokozatosan öntsd bele a meleg tejet a tojásos keverékbe, miközben folyamatosan kevered. Ez segít, hogy a tojás ne kotyogjon meg.

    Ha túl gyorsan öntöd, a tojás összecsomósodhat.

    4

    A csokoládét olvaszd meg vízgőz felett, majd keverd hozzá a tojásos-tejes keverékhez.

    A csokoládé olvasztása közben ügyelj arra, hogy ne érintkezzen közvetlenül a vízzel, hogy elkerüld a csokoládé megégését.

    5

    Öntsd a keveréket a karamellizált cukorral előkészített formákba, és süsd 160°C-on, vízfürdőben 45-50 percig.

    A vízfürdő segít egyenletesebbé tenni a sütési hőmérsékletet, így nem égeti meg a flan tetejét.

    6

    Amikor a flan megszilárdult és a közepe tisztán jön ki, vedd ki a sütőből. Hagyd kihűlni, majd tálald a karamellás sziruppal.