A tejet öntsd egy lábosba, és add hozzá a vaníliás cukrot. Melegítsd fel közepes lángon, de ne forrald fel.
A vanília ízét fokozhatod, ha a vaníliarudat is hozzáadod a tejhez. Ebben az esetben a rudat vágd fel és kapard ki a magjait.
A tojásokat és a cukrot keverd habosra egy tálban.
Ne keverd túl erősen a tojásokat, mert akkor a flan textúrája nem lesz sima.
Fokozatosan öntsd bele a meleg tejet a tojásos keverékbe, miközben folyamatosan kevered. Ez segít, hogy a tojás ne kotyogjon meg.
Ha túl gyorsan öntöd, a tojás összecsomósodhat.
A csokoládét olvaszd meg vízgőz felett, majd keverd hozzá a tojásos-tejes keverékhez.
A csokoládé olvasztása közben ügyelj arra, hogy ne érintkezzen közvetlenül a vízzel, hogy elkerüld a csokoládé megégését.
Öntsd a keveréket a karamellizált cukorral előkészített formákba, és süsd 160°C-on, vízfürdőben 45-50 percig.
A vízfürdő segít egyenletesebbé tenni a sütési hőmérsékletet, így nem égeti meg a flan tetejét.
Amikor a flan megszilárdult és a közepe tisztán jön ki, vedd ki a sütőből. Hagyd kihűlni, majd tálald a karamellás sziruppal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.