Flan kókuszreszelékkel, karamellizált cukorral

Flan kókuszreszelékkel

A flan egy hagyományos francia desszert, mely a lágy tojásos-vaníliás krémjével és karamellizált cukros rétegével vált híressé. A kókuszreszelékkel készült változat egy trópusi ízvilágot ad hozzá, így újraértelmezi a klasszikus flan ízét. A karamellizált cukor és a kókusz keveréke különleges és finom desszertet eredményez, amely tökéletes választás ünnepi alkalmakra vagy egy hétvégi étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 ml Tej
4 db Tojás
100 g Cukor
1 cs. Vaníliás cukor
50 g Kókuszreszelék
100 g Karamellizált cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A cukrot karamellizáld egy kis lábasban. Mikor a cukor megolvadt és aranybarna színű lesz, öntsd a karamellt egy piteformába, hogy az alját egyenletesen bevonja.

    Karamellizálásnál ügyelj arra, hogy a cukrot ne hagyd égni. Ha túl sötét színű, keserű ízt adhat a flannak.

    2

    A tejet melegítsd fel egy lábasban, de ne forrald fel. A tojásokat verd fel a cukorral és a vaníliás cukorral.

    A tejnek langyosnak kell lennie, hogy ne zavarja meg a tojásokat, különben túlfőhetnek.

    3

    A felvert tojásos keveréket fokozatosan add hozzá a meleg tejhez, közben folyamatosan keverd.

    Fontos, hogy folyamatosan keverd a keveréket, hogy a tojások ne főjenek meg a meleg tejben.

    4

    A kókuszreszeléket is add a keverékhez, majd öntsd a kész keveréket a karamellizált cukros formába.

    A kókuszreszelék fokozza az ízt és textúrát. Ha szeretnéd, a kókuszreszeléket egy kicsit meg is piríthatod előtte.

    5

    A formát helyezd egy tepsibe, amit félig tölts meg vízzel, és tedd a sütőbe 160°C-ra. Süsd a flant 40-45 percig, amíg a teteje enyhén meg nem szilárdul.

    A vízfürdő segít egyenletesebben megsütni a flant, így az nem szárad ki és puha marad.

    6

    Miután megsült, hagyd kihűlni, majd egy éles késsel válaszd el a formától, és borítsd ki.

    A flan akkor lesz tökéletes, ha teljesen kihűlt, ezért ne próbáld meg azonnal tálalni.

    7

    Tálalás előtt a flan tetejére szórj egy kis extra kókuszreszeléket, és élvezd ezt a lágy, édes desszertet.

    A frissen szórt kókuszreszelék nemcsak szép díszítést ad, hanem egy újabb rétegnyi ízt is ad hozzá.