A lisztet tedd egy nagy tálba, majd készíts egy kis mélyedést a közepére. Morzsold bele az élesztőt és add hozzá a cukrot. Öntsd rá a langyos vizet és hagyd állni 5-10 percig, hogy az élesztő felfusson.
A víz hőmérséklete legyen kézmeleg, se túl hideg, se túl forró, mert a forró víz elpusztítja az élesztőt.
Miután az élesztő felfutott, add hozzá az olívaolajat és a sót. Keverd el, majd gyúrd össze a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz.
A tésztát addig gyúrd, amíg elválik az edény falától és a kezedtől. Ha túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet, ha túl száraz, egy kevés vizet.
Formálj a tésztából egy gömböt, tedd vissza a tálba, és letakarva hagyd pihenni egy meleg helyen körülbelül 1 órán keresztül, amíg duplájára nem nő.
A tálat kend ki egy kevés olajjal, hogy a tészta ne ragadjon le. A meleg hely lehet a sütő, alacsony hőfokon (kb. 30-40°C), vagy egy radiátor közelében.
Amikor a tészta megkelt, nyújtsd ki 2-3 cm vastagságúra. Tedd egy olívaolajjal kikent tepsibe.
A tepsit béleld ki sütőpapírral, így biztosan nem fog leragadni a focaccia.
A halloumi sajtot szeleteld fel 1 cm vastag szeletekre. A citromot vágd félbe, és az egyik felét szeleteld fel vékony karikákra.
A halloumi sajtot sütés előtt érdemes papírtörlővel szárazra itatni, így kevésbé fog fröcskölni a serpenyőben.
A halloumi szeleteket grillezd meg egy serpenyőben, amíg mindkét oldala aranybarna nem lesz (kb. 3-4 perc). A citromkarikákat is grillezd meg egy percig mindkét oldalon.
A halloumi gyorsan sül, figyelj rá, hogy ne égjen meg. A citromkarikák grillezése kihozza az édesebb ízét.
A tésztára helyezd el a grillezett halloumi szeleteket és a citromkarikákat. Nyomkodd meg enyhén a tésztát, hogy a hozzávalók beágyazódjanak.
A feltétek elhelyezésekor próbálj meg egyenletesen elosztani őket a tésztán.
Előmelegített 220°C-os sütőben süsd 20-25 percig, amíg a focaccia aranybarna és ropogós lesz.
A sütési idő sütőfüggő, figyelj a focaccia színére. Ha túl gyorsan barnulna a teteje, takard le alufóliával.
Sütés után hagyd hűlni 10 percig, majd szeleteld fel és tálald.
A focaccia frissen a legfinomabb, de másnap is finom, ha légmentesen tárolod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.