Fokhagymás csirkekrémleves tálalva

Fokhagymás csirkekrémleves

A fokhagymás csirkekrémleves egy különleges és gazdag ízvilágú étel, amely a fokhagyma intenzív ízét és a csirkehús finom textúráját egyesíti. A leves pürésítése után egy krémes, lágy ételt kapunk, amelyet tejszín tesz még gazdagabbá. Ez az étel tökéletes választás egy hideg téli napon, amikor valami meleg, tápláló és ínycsiklandó ételt szeretnénk fogyasztani. A fokhagyma és a csirke íze olyan kombináció, amit mindenki imádni fog.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Csirkemell
1 db Vöröshagyma
4 gerezd Fokhagyma
1 l Zöldségalaplé
2 ek. Olívaolaj
100 ml Tejszín
1 tk.
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Először készítsd elő a hozzávalókat: hámozd meg a vöröshagymát és fokhagymát, majd aprítsd fel őket. A csirkemellet kockázd fel kisebb darabokra.

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, hogy egyenletesen süljenek és ne legyenek túl nagy darabok a levesben.

    2

    Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon, majd add hozzá az aprított vöröshagymát és fokhagymát. Pirítsd 2-3 percig, amíg üvegesedni kezd.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert keserű lesz.

    3

    Tedd hozzá a felkockázott csirkemellet, és pirítsd addig, amíg a csirke hús teljesen átsül és enyhén barna nem lesz.

    A csirkét alaposan pirítsd meg, hogy szép színe legyen, ezáltal finomabb lesz a leves.

    4

    Öntsd fel a zöldségalaplével, és forrald fel. Miután felforrt, csökkentsd a hőt, és főzd a levest 15-20 percig, amíg a csirkehús teljesen megpuhul.

    Ha nincs zöldségalapleved, használhatsz csirkealaplevet is a még intenzívebb ízért.

    5

    A levest botmixerrel pürésítsd simára. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés alaplét, hogy a kívánt állagot elérd.

    A pürésítésnél figyelj, mert a forró leves fröcskölhet. Használj magas falú edényt.

    6

    Öntsd hozzá a tejszínt, és ízesítsd sóval és borssal. Keverd jól össze, majd hagyd még 1-2 percig melegedni.

    A tejszíntől lesz krémes a leves. Ha nem szereted a tejszínt, helyettesítheted tejföllel is.

    7

    Tálald a levest melegen, és ha szeretnéd, egy kis friss petrezselyemmel vagy pirított kenyérkockákkal díszítheted.

    A pirított kenyérkockák ropogós textúrát adnak a levesnek.