A gyömbért és a fokhagymát hámozd meg, majd reszeld le finomra.
A gyömbért könnyebben meg tudod hámozni, ha egy kanállal kaparod le a héját.
Egy közepes méretű serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon.
Vigyázz, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert a fokhagyma megéghet.
Add hozzá a reszelt gyömbért és fokhagymát, majd pirítsd illatosra 1 perc alatt.
Fontos, hogy csak illatosra pirítsd, ne barnuljon meg, mert keserű lesz.
Öntsd hozzá a szójaszószt, a mézet és a friss lime levét, majd keverd el alaposan.
A szójaszósz helyett használhatsz tamarit, ha gluténmentes mártást szeretnél.
Keverd el a kukoricakeményítőt a vízben, majd add hozzá a mártáshoz, hogy besűrűsödjön.
A kukoricakeményítőt mindig hideg vízzel keverd el csomómentesre, mielőtt a mártáshoz adnád, különben csomós lesz a mártás.
Szórd bele a reszelt lime héjat és a chili pelyhet, majd főzd további 2 percig.
A lime héját csak vékonyan reszeld le, mert a fehér része keserű lehet. A chili pehely mennyiségét ízlés szerint állíthatod.
Ízesítsd sóval, majd főzd további 1 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A szójaszósz sós, ezért óvatosan adagold a sót.
Hagyd kicsit hűlni, majd tálald grillezett húsok, halak vagy sült zöldségek mellé.
A mártás hűtőben tárolva több napig is eláll.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.