Fokhagymás Miyeokguk, frissen tálalva, tojással és tengeri algával

Fokhagymás Miyeokguk

A Miyeokguk egy tradicionális koreai étel, amelyet gyakran fogyasztanak születésnapokon és ünnepi alkalmakkor. Az étel alapja a tengeri alga, amely gazdag ásványi anyagokban és tápanyagokban. A fokhagymás változat a szokásos receptet egy kis extra ízzel gazdagítja, így egy igazán ínycsiklandó és tápláló leves készül belőle. Az étel könnyen elkészíthető és rendkívül finom, tökéletes választás azoknak, akik szeretik a friss ízeket.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
50 g Miyeok (tengeri alga)
1000 ml Víz
4 gerezd Fokhagyma
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
2 db Tojás
0.5 tk. Fekete bors
1 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A miyeokot (tengeri algát) öblítsd le alaposan, majd egy tálba tedd és önts rá vizet. Hagyd ázni 15-20 percig, hogy a szárított alga megpuhuljon.

    A miyeok gyorsan megpuhul, de ha türelmesebb vagy, hagyd ázni még tovább, hogy intenzívebb íze legyen.

    2

    A fokhagymát apróra vágd, és egy serpenyőben, szezámolajon pirítsd meg, amíg illatos nem lesz.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert könnyen megéghet és keserűvé válhat.

    3

    A megpuhult miyeokot add hozzá a fokhagymás olajhoz, majd keverd jól össze. Főzd 2-3 percig, hogy az alga íze kioldódjon.

    A miyeokot ne főzd túl, hogy megőrizze friss ízét és szép zöld színét.

    4

    A vizet öntsd hozzá, majd tedd hozzá a szójaszószt, a sót és a fekete borsot. Keverd össze, és főzd a levest 10-15 percig.

    A leves ízesítésekor mindig próbáld meg kóstolni, hogy elérd a kívánt sósságot.

    5

    A két tojást verd fel, majd óvatosan öntsd a levesbe, miközben folyamatosan kevergeted, hogy a tojás szépen belekeveredjen és puha csíkokra essen szét.

    A tojást nem kell túl sokáig főzni, mert elég, ha csak egy kicsit megfő a forró levesben.

    6

    A kész levest tálald forrón, frissen tálalva, és ha szeretnéd, egy kis friss korianderrel díszítheted.

    A leves gyorsan elkészíthető, és ideális hideg napokra vagy könnyű étkezéshez.