A miyeokot (tengeri algát) öblítsd le alaposan, majd egy tálba tedd és önts rá vizet. Hagyd ázni 15-20 percig, hogy a szárított alga megpuhuljon.
A miyeok gyorsan megpuhul, de ha türelmesebb vagy, hagyd ázni még tovább, hogy intenzívebb íze legyen.
A fokhagymát apróra vágd, és egy serpenyőben, szezámolajon pirítsd meg, amíg illatos nem lesz.
Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert könnyen megéghet és keserűvé válhat.
A megpuhult miyeokot add hozzá a fokhagymás olajhoz, majd keverd jól össze. Főzd 2-3 percig, hogy az alga íze kioldódjon.
A miyeokot ne főzd túl, hogy megőrizze friss ízét és szép zöld színét.
A vizet öntsd hozzá, majd tedd hozzá a szójaszószt, a sót és a fekete borsot. Keverd össze, és főzd a levest 10-15 percig.
A leves ízesítésekor mindig próbáld meg kóstolni, hogy elérd a kívánt sósságot.
A két tojást verd fel, majd óvatosan öntsd a levesbe, miközben folyamatosan kevergeted, hogy a tojás szépen belekeveredjen és puha csíkokra essen szét.
A tojást nem kell túl sokáig főzni, mert elég, ha csak egy kicsit megfő a forró levesben.
A kész levest tálald forrón, frissen tálalva, és ha szeretnéd, egy kis friss korianderrel díszítheted.
A leves gyorsan elkészíthető, és ideális hideg napokra vagy könnyű étkezéshez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.