Egy tálban keverd össze a balzsamecetet, mustárt, mézet, és az apróra vágott fokhagymát.
A fokhagymát zúzd össze egy fokhagymanyomóval a még intenzívebb íz érdekében.
Add hozzá az olívaolajat, és jól keverd össze, hogy az összes hozzávaló teljesen eloszoljon.
Az olívaolajat lassan, vékony sugárban csorgasd hozzá, miközben folyamatosan kevered, hogy a szósz emulgeálódjon és krémesebb legyen.
Sózd és borsozd ízlés szerint, majd keverd át ismét.
A balzsamecet önmagában is adhat egy kis édes ízt a szósznak, ezért a só mennyiségét óvatosan adagold.
Hagyd a szószt pihenni 5-10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A szósz hűtőben tárolva akár több napig is eláll, és az ízek még jobban összeérnek.
Tálald friss salátákhoz, grillezett húsokhoz vagy zöldségekhez.
A szósz remekül illik rukkolasalátához, paradicsomhoz és mozzarellához.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.