Fokhagymás quinoa wok tahini tofuval tálalva

Fokhagymás quinoa wok tahini tofuval

Ez a fokhagymás quinoa wok tahini tofuval egy tökéletes egytálétel azok számára, akik egy gyorsan elkészíthető, de ízekben gazdag vegán fogásra vágynak. A quinoa könnyű és tápláló alapot ad, a pirított tofu ropogós textúrát biztosít, míg a fokhagyma és a gyömbér mély, aromás ízvilágot kölcsönöz. A tahini selymes textúrája és enyhén diós íze harmonizál a szójaszósz sós karakterével. A fekete szezámmag és a koriander frissességet és kontrasztot ad az ételnek, amely nemcsak egészséges, hanem rendkívül ízletes is. Tökéletes hétköznapi ebéd vagy vacsora, amely gyorsan elkészíthető és laktató.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
520 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
150 g Quinoa
200 g Tofu
1 ek. Tahinipaszta
1 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
10 g Gyömbér
1 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
1 ek. Olívaolaj
2 ág Friss koriander
1 ek. Fekete szezámmag
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A quinoát mosd át alaposan, majd főzd meg kétszeres mennyiségű vízben kb. 15 perc alatt. Amikor elkészült, hagyd pihenni 5 percig, majd villával lazítsd fel.

    Használhatsz zöldségalaplevet a víz helyett a quinoa főzéséhez, hogy ízesebb legyen.

    2

    A tofut vágd kisebb kockákra, majd keverd össze a szójaszósszal és egy kevés szezámolajjal. Hagyd pácolódni 10 percig.

    A tofu ízét fokozhatod, ha előtte kinyomod belőle a felesleges vizet. Ehhez tekerd papírtörlőbe, és nehezékkel nyomd le 15-20 percre.

    3

    Egy wokban hevítsd fel az olívaolajat és a szezámolajat, majd pirítsd meg a hagymát üvegesre.

    A szezámolaj könnyen megég, ezért figyelj rá, hogy ne legyen túl forró a wok, és ne hagyd magára a hagymát!

    4

    Add hozzá a szeletelt fokhagymát és a reszelt gyömbért, majd pirítsd illatosra 1-2 perc alatt.

    Ügyelj, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz az íze.

    5

    Hozzáadod a pácolt tofut, majd pirítsd 5-7 percig, amíg aranybarnára sül.

    A tofut ne tedd túl zsúfolt serpenyőbe, mert akkor nem pirul, hanem párolódik.

    6

    Keverd hozzá a főtt quinoát a wokba, és süsd együtt további 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A quinoa legyen alaposan megfőzve és lecsepegtetve, mielőtt a wokba kerül. Ha túl nedves, akkor nem fog szépen pirulni.

    7

    A tahinipasztát keverd össze egy kevés szójaszósszal és egy csipet sóval, majd locsold a wokos keverékre.

    Ha a tahini túl sűrű, adj hozzá egy kevés vizet vagy citromlevet, hogy könnyebben eloszlatható legyen.

    8

    Tálaláskor szórd meg fekete szezámmaggal és friss korianderrel.

    A fekete szezámmag és a koriander nem csak ízletes, de látványos is. Ha nincs koriandered, petrezselyemmel is helyettesítheted.

    9

    Tálald azonnal, és élvezd az ízletes, tápláló és ízgazdag fokhagymás quinoa wokot!

    A wokot azonnal tálald, hogy a quinoa ne száradjon ki. Kínálhatsz mellé szójaszószt vagy csípős szószt is.