A quinoát mosd át alaposan, majd főzd meg kétszeres mennyiségű vízben kb. 15 perc alatt. Amikor elkészült, hagyd pihenni 5 percig, majd villával lazítsd fel.
Használhatsz zöldségalaplevet a víz helyett a quinoa főzéséhez, hogy ízesebb legyen.
A tofut vágd kisebb kockákra, majd keverd össze a szójaszósszal és egy kevés szezámolajjal. Hagyd pácolódni 10 percig.
A tofu ízét fokozhatod, ha előtte kinyomod belőle a felesleges vizet. Ehhez tekerd papírtörlőbe, és nehezékkel nyomd le 15-20 percre.
Egy wokban hevítsd fel az olívaolajat és a szezámolajat, majd pirítsd meg a hagymát üvegesre.
A szezámolaj könnyen megég, ezért figyelj rá, hogy ne legyen túl forró a wok, és ne hagyd magára a hagymát!
Add hozzá a szeletelt fokhagymát és a reszelt gyömbért, majd pirítsd illatosra 1-2 perc alatt.
Ügyelj, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz az íze.
Hozzáadod a pácolt tofut, majd pirítsd 5-7 percig, amíg aranybarnára sül.
A tofut ne tedd túl zsúfolt serpenyőbe, mert akkor nem pirul, hanem párolódik.
Keverd hozzá a főtt quinoát a wokba, és süsd együtt további 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A quinoa legyen alaposan megfőzve és lecsepegtetve, mielőtt a wokba kerül. Ha túl nedves, akkor nem fog szépen pirulni.
A tahinipasztát keverd össze egy kevés szójaszósszal és egy csipet sóval, majd locsold a wokos keverékre.
Ha a tahini túl sűrű, adj hozzá egy kevés vizet vagy citromlevet, hogy könnyebben eloszlatható legyen.
Tálaláskor szórd meg fekete szezámmaggal és friss korianderrel.
A fekete szezámmag és a koriander nem csak ízletes, de látványos is. Ha nincs koriandered, petrezselyemmel is helyettesítheted.
Tálald azonnal, és élvezd az ízletes, tápláló és ízgazdag fokhagymás quinoa wokot!
A wokot azonnal tálald, hogy a quinoa ne száradjon ki. Kínálhatsz mellé szójaszószt vagy csípős szószt is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.