Fokhagymås rozmaringos sörmårtås tålalva

Fokhagymås rozmaringos sörmårtås

A fokhagymĂĄs rozmaringos sörmĂĄrtĂĄs egy igazi Ă­nycsiklandĂł mĂĄrtĂĄs, amely a fokhagyma Ă©s rozmaring fƱszeres aromĂĄjĂĄt ötvözi a sör gazdag Ă­zĂ©vel. A szĂłsz tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs grillezett hĂșsokhoz, pĂ©ldĂĄul pulykĂĄhoz, kacsĂĄhoz vagy sajtokhoz. A recept a tradicionĂĄlis barbecue konyhĂĄbĂłl merĂ­t ihletet, Ă©s gazdag Ă­zĂ©lmĂ©nyt biztosĂ­t. KĂ©pzeld el, ahogy a szĂłsz frissen kĂ©szĂŒl, miközben a fokhagyma Ă©s rozmaring illata betölti a konyhĂĄt. Az elkĂ©szĂ­tĂ©s titka a megfelelƑ fƱszerek Ă©s a sör lassĂș fƑzĂ©se, hogy a mĂĄrtĂĄs gazdag, Ă­nycsiklandĂł ĂĄllagot kapjon.

ElƑkĂ©szĂŒlet 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 ml sör
⭕ 1 ág friss rozmaring
⭕ 2 gerezd fokhagyma
⭕ 1 ek. mĂ©z
⭕ 1 ek. balzsamecet
⭕ 1 csipet só
⭕ 1 csipet Ƒrölt bors
⭕ 2 ek. olívaolaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy serpenyƑben hevĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat közepes lĂĄngon.

    HasznĂĄlj jĂł minƑsĂ©gƱ olĂ­vaolajat a gazdagabb Ă­z Ă©rdekĂ©ben.

    2

    A fokhagymåt håmozd meg és aprítsd fel, majd add hozzå az olívaolajhoz. Pirítsd 1-2 percig, amíg az illata kioldódik.

    A fokhagymĂĄt ne pirĂ­tsd tĂșl, mert keserƱ lesz. Arra figyelj, hogy Ă©ppen csak illatozzon.

    3

    Add hozzĂĄ a sört Ă©s az aprĂłra vĂĄgott rozmaringot. FƑzd közepes lĂĄngon 5-7 percig, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    Hasznålj vilågos sört, ami kevésbé keserƱ, így a mårtås íze is lågyabb lesz.

    4

    Öntsd hozzĂĄ a mĂ©zet Ă©s a balzsamecetet, majd sĂłzd Ă©s borsozd Ă­zlĂ©s szerint.

    A mĂ©z Ă©s a balzsamecet mennyisĂ©gĂ©t Ă­zlĂ©s szerint vĂĄltoztathatod, attĂłl fĂŒggƑen, hogy mennyire Ă©des-savanyĂș Ă­zt szeretnĂ©l elĂ©rni.

    5

    Hagyd fƑni alacsony lĂĄngon 5-10 percig, hogy a mĂĄrtĂĄs besƱrƱsödjön.

    Ha a mĂĄrtĂĄs nem sƱrƱsödik el elĂ©ggĂ©, egy kevĂ©s kemĂ©nyĂ­tƑt keverj el hideg vĂ­zzel, Ă©s add hozzĂĄ a mĂĄrtĂĄshoz.

    6

    TĂĄlald a kĂ©sz szĂłszt grillezett hĂșsokhoz, zöldsĂ©gekhez vagy akĂĄr tĂ©sztĂĄkhoz.

    A mĂĄrtĂĄs remekĂŒl illik sertĂ©shĂșshoz Ă©s csirkĂ©hez.