Fokhagymás rozmaringos sörmártás tálalva

Fokhagymás rozmaringos sörmártás

A fokhagymás rozmaringos sörmártás egy igazi ínycsiklandó mártás, amely a fokhagyma és rozmaring fűszeres aromáját ötvözi a sör gazdag ízével. A szósz tökéletes választás grillezett húsokhoz, például pulykához, kacsához vagy sajtokhoz. A recept a tradicionális barbecue konyhából merít ihletet, és gazdag ízélményt biztosít. Képzeld el, ahogy a szósz frissen készül, miközben a fokhagyma és rozmaring illata betölti a konyhát. Az elkészítés titka a megfelelő fűszerek és a sör lassú főzése, hogy a mártás gazdag, ínycsiklandó állagot kapjon.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 ml sör
1 ág friss rozmaring
2 gerezd fokhagyma
1 ek. méz
1 ek. balzsamecet
1 csipet
1 csipet őrölt bors
2 ek. olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon.

    Használj jó minőségű olívaolajat a gazdagabb íz érdekében.

    2

    A fokhagymát hámozd meg és aprítsd fel, majd add hozzá az olívaolajhoz. Pirítsd 1-2 percig, amíg az illata kioldódik.

    A fokhagymát ne pirítsd túl, mert keserű lesz. Arra figyelj, hogy éppen csak illatozzon.

    3

    Add hozzá a sört és az apróra vágott rozmaringot. Főzd közepes lángon 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Használj világos sört, ami kevésbé keserű, így a mártás íze is lágyabb lesz.

    4

    Öntsd hozzá a mézet és a balzsamecetet, majd sózd és borsozd ízlés szerint.

    A méz és a balzsamecet mennyiségét ízlés szerint változtathatod, attól függően, hogy mennyire édes-savanyú ízt szeretnél elérni.

    5

    Hagyd főni alacsony lángon 5-10 percig, hogy a mártás besűrűsödjön.

    Ha a mártás nem sűrűsödik el eléggé, egy kevés keményítőt keverj el hideg vízzel, és add hozzá a mártáshoz.

    6

    Tálald a kész szószt grillezett húsokhoz, zöldségekhez vagy akár tésztákhoz.

    A mártás remekül illik sertéshúshoz és csirkéhez.