Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon.
Használj jó minőségű olívaolajat a gazdagabb íz érdekében.
A fokhagymát hámozd meg és aprítsd fel, majd add hozzá az olívaolajhoz. Pirítsd 1-2 percig, amíg az illata kioldódik.
A fokhagymát ne pirítsd túl, mert keserű lesz. Arra figyelj, hogy éppen csak illatozzon.
Add hozzá a sört és az apróra vágott rozmaringot. Főzd közepes lángon 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Használj világos sört, ami kevésbé keserű, így a mártás íze is lágyabb lesz.
Öntsd hozzá a mézet és a balzsamecetet, majd sózd és borsozd ízlés szerint.
A méz és a balzsamecet mennyiségét ízlés szerint változtathatod, attól függően, hogy mennyire édes-savanyú ízt szeretnél elérni.
Hagyd főni alacsony lángon 5-10 percig, hogy a mártás besűrűsödjön.
Ha a mártás nem sűrűsödik el eléggé, egy kevés keményítőt keverj el hideg vízzel, és add hozzá a mártáshoz.
Tálald a kész szószt grillezett húsokhoz, zöldségekhez vagy akár tésztákhoz.
A mártás remekül illik sertéshúshoz és csirkéhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.