Fokhagymás sörös barbecue szósz tálalva

Fokhagymás sörös barbecue szósz

A barbecue szószok a dél-amerikai konyha ikonikus elemei, melyeket a sörös változat tett még különlegesebbé. Ez a fokhagymás sörös változat gazdag és füstös ízeivel minden grillezett ételt felejthetetlenné tesz. A szósz alapját a barna sör adja, amely egyedi mélységet kölcsönöz az ízeknek. A barbecue szószok eredete az amerikai déli államokhoz vezethető vissza, ahol a lassú tűzön sütött húsokat ezzel a pikáns, édes-savanykás ízesítővel tették ellenállhatatlanná.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
250 ml Barna sör
200 ml Paradicsomszósz
50 g Barna cukor
4 gerezd Fokhagyma
1 tk. Füstölt paprika
1 tk. Csilipehely
2 ek. Worcestershire szósz
1 tk. Mustárpor
1 tk.
1 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Hámozd meg és aprítsd fel a fokhagymát. Minél finomabbra vágod, annál jobban kioldódik az íze a szószban.

    A fokhagymát reszelőn is lereszelheted, hogy még finomabb legyen.

    2

    Egy közepes méretű lábosban hevítsd fel az olívaolajat, majd dinszteld meg benne a fokhagymát, amíg illatos nem lesz, de ne barnuljon meg.

    A fokhagyma könnyen megég, ezért alacsony lángon és folyamatosan kevergetve dinszteld.

    3

    Add hozzá a barna cukrot, és kevergesd, amíg felolvad és karamellizálódik. Ez mélyebb ízt ad a szósznak.

    Vigyázz, hogy a cukor ne égjen meg, mert keserű lesz.

    4

    Öntsd hozzá a barna sört, a paradicsomszószt és a Worcestershire szószt. Keverd alaposan össze, hogy az alapanyagok összeolvadjanak.

    A barna sör helyett használhatsz más típusú sört is, de a barna sör adja a legkarakteresebb ízt.

    5

    Szórd bele a füstölt paprikát, a csilipelyhet, a mustárport és a sót. Keverd el jól, hogy a fűszerek egyenletesen oszoljanak el.

    A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod.

    6

    Főzd a szószt alacsony lángon 20-25 percig, amíg besűrűsödik. Kevergesd rendszeresen, hogy ne égjen le.

    A szósz sűrűségét a főzési idővel szabályozhatod.

    7

    Hagyd kicsit hűlni, majd töltsd sterilizált üvegbe. Tálalás előtt rázd fel vagy melegítsd át.

    A sterilizált üvegekben a szósz hosszabb ideig eláll.