Hámozd meg és aprítsd fel a fokhagymát. Minél finomabbra vágod, annál jobban kioldódik az íze a szószban.
A fokhagymát reszelőn is lereszelheted, hogy még finomabb legyen.
Egy közepes méretű lábosban hevítsd fel az olívaolajat, majd dinszteld meg benne a fokhagymát, amíg illatos nem lesz, de ne barnuljon meg.
A fokhagyma könnyen megég, ezért alacsony lángon és folyamatosan kevergetve dinszteld.
Add hozzá a barna cukrot, és kevergesd, amíg felolvad és karamellizálódik. Ez mélyebb ízt ad a szósznak.
Vigyázz, hogy a cukor ne égjen meg, mert keserű lesz.
Öntsd hozzá a barna sört, a paradicsomszószt és a Worcestershire szószt. Keverd alaposan össze, hogy az alapanyagok összeolvadjanak.
A barna sör helyett használhatsz más típusú sört is, de a barna sör adja a legkarakteresebb ízt.
Szórd bele a füstölt paprikát, a csilipelyhet, a mustárport és a sót. Keverd el jól, hogy a fűszerek egyenletesen oszoljanak el.
A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod.
Főzd a szószt alacsony lángon 20-25 percig, amíg besűrűsödik. Kevergesd rendszeresen, hogy ne égjen le.
A szósz sűrűségét a főzési idővel szabályozhatod.
Hagyd kicsit hűlni, majd töltsd sterilizált üvegbe. Tálalás előtt rázd fel vagy melegítsd át.
A sterilizált üvegekben a szósz hosszabb ideig eláll.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.