Fokhagymås sörös barbecue szósz tålalva

Fokhagymås sörös barbecue szósz

A barbecue szĂłszok a dĂ©l-amerikai konyha ikonikus elemei, melyeket a sörös vĂĄltozat tett mĂ©g kĂŒlönlegesebbĂ©. Ez a fokhagymĂĄs sörös vĂĄltozat gazdag Ă©s fĂŒstös Ă­zeivel minden grillezett Ă©telt felejthetetlennĂ© tesz. A szĂłsz alapjĂĄt a barna sör adja, amely egyedi mĂ©lysĂ©get kölcsönöz az Ă­zeknek. A barbecue szĂłszok eredete az amerikai dĂ©li ĂĄllamokhoz vezethetƑ vissza, ahol a lassĂș tƱzön sĂŒtött hĂșsokat ezzel a pikĂĄns, Ă©des-savanykĂĄs Ă­zesĂ­tƑvel tettĂ©k ellenĂĄllhatatlannĂĄ.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 250 ml Barna sör
⭕ 200 ml Paradicsomszósz
⭕ 50 g Barna cukor
⭕ 4 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 tk. FĂŒstölt paprika
⭕ 1 tk. Csilipehely
⭕ 2 ek. Worcestershire szósz
⭕ 1 tk. Mustárpor
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 ek. Olívaolaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Håmozd meg és aprítsd fel a fokhagymåt. Minél finomabbra vågod, annål jobban kioldódik az íze a szószban.

    A fokhagymĂĄt reszelƑn is lereszelheted, hogy mĂ©g finomabb legyen.

    2

    Egy közepes méretƱ låbosban hevítsd fel az olívaolajat, majd dinszteld meg benne a fokhagymåt, amíg illatos nem lesz, de ne barnuljon meg.

    A fokhagyma könnyen megég, ezért alacsony långon és folyamatosan kevergetve dinszteld.

    3

    Add hozzå a barna cukrot, és kevergesd, amíg felolvad és karamellizålódik. Ez mélyebb ízt ad a szósznak.

    Vigyåzz, hogy a cukor ne égjen meg, mert keserƱ lesz.

    4

    Öntsd hozzĂĄ a barna sört, a paradicsomszĂłszt Ă©s a Worcestershire szĂłszt. Keverd alaposan össze, hogy az alapanyagok összeolvadjanak.

    A barna sör helyett hasznĂĄlhatsz mĂĄs tĂ­pusĂș sört is, de a barna sör adja a legkarakteresebb Ă­zt.

    5

    SzĂłrd bele a fĂŒstölt paprikĂĄt, a csilipelyhet, a mustĂĄrport Ă©s a sĂłt. Keverd el jĂłl, hogy a fƱszerek egyenletesen oszoljanak el.

    A fƱszerek mennyiségét ízlés szerint våltoztathatod.

    6

    FƑzd a szĂłszt alacsony lĂĄngon 20-25 percig, amĂ­g besƱrƱsödik. Kevergesd rendszeresen, hogy ne Ă©gjen le.

    A szĂłsz sƱrƱsĂ©gĂ©t a fƑzĂ©si idƑvel szabĂĄlyozhatod.

    7

    Hagyd kicsit hƱlni, majd töltsd sterilizĂĄlt ĂŒvegbe. TĂĄlalĂĄs elƑtt rĂĄzd fel vagy melegĂ­tsd ĂĄt.

    A sterilizĂĄlt ĂŒvegekben a szĂłsz hosszabb ideig elĂĄll.