A tofut vágd kockákra, és egy tálban keverd össze reszelt fokhagymával, olívaolajjal, sóval és borssal. Hagyd pácolódni 10 percig.
A tofu pácolási ideje alatt hűtőben tárold.
Hevíts egy serpenyőt, és pirítsd meg a tofu kockákat minden oldalukon aranybarnára. Tedd félre hűlni.
A tofu pirításához használj magas hőfokot, hogy ropogós legyen.
A rukkolát, koktélparadicsomot és szeletelt uborkát tedd egy nagy tálba.
A saláta összetevőit tálalás előtt közvetlenül készítsd el, hogy frissek maradjanak.
Készítsd el a tahiniöntetet: keverd össze a tahinipasztát, citromlevet, vizet, sót és borsot, amíg sima állagú szószt nem kapsz.
Ha a tahiniöntet túl sűrű, adj hozzá még egy kis vizet.
A salátára helyezd a pirított tofut, locsold meg a tahiniöntettel, és óvatosan keverd össze.
A tahiniöntetet tálalás előtt közvetlenül locsold a salátára, hogy a saláta ne ázzon el.
Tálalás előtt szórd meg pirított szezámmaggal, és azonnal fogyasztható.
A szezámmagot száraz serpenyőben, közepes lángon pirítsd, amíg aranybarna nem lesz és illatos. Ne hagyd magára, mert hamar megég!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.