Fokhagymás tofu zöldségekkel

Fokhagymás tofu zöldségekkel

A fokhagymás tofu zöldségekkel egy ízletes és tápláló étel, amely az ázsiai konyha frissességét hozza el az asztalra. A tofu ropogós textúrája és a fokhagyma intenzív íze tökéletesen harmonizál a roppanós zöldségekkel. A pirított szezámmag és a friss koriander nemcsak díszíti az ételt, hanem extra ízt és textúrát is biztosít. Ez az egyszerűen elkészíthető recept ideális választás mindennapi étkezésekhez vagy könnyű vacsorákhoz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
310 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Tofu
200 g Brokkoli
150 g Sárgarépa
150 g Piros paprika
200 g Cukkini
3 gerezd Fokhagyma
30 ml Olívaolaj
20 ml Szójaszósz
15 g Szezámmag
10 g Friss koriander
1 tk.
1 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut vágd kockákra, és egy papírtörlővel nyomkodd ki a felesleges nedvességet.

    A tofu minél szárazabb, annál jobban fog pirulni. A legjobb eredmény érdekében használj konyhai papírtörlőt, és nyomd ki a lehető legtöbb vizet.

    2

    Vágd kisebb darabokra a brokkolit, szeleteld fel a sárgarépát, paprikát és cukkinit. Aprítsd fel a fokhagymát.

    A zöldségeket vágd egyforma méretűre, hogy egyenletesen süljenek meg.

    3

    Hevíts fel olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsd meg a tofut 6-8 perc alatt, amíg aranybarna lesz. Vedd ki a serpenyőből, és tedd félre.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt a tofuval, mert akkor nem fog szépen megpirulni. Inkább több részletben süsd.

    4

    Ugyanabban a serpenyőben pirítsd meg a fokhagymát 1-2 percig, majd add hozzá a zöldségeket. Pirítsd őket 5-7 percig, hogy roppanósak maradjanak.

    A fokhagymát ne pirítsd túl, mert megéghet és keserű ízt ad az ételnek.

    5

    Add vissza a tofut a serpenyőbe, öntsd rá a szójaszószt, sózd, borsozd, és keverd jól össze.

    A szójaszósz sós, ezért óvatosan sózd az ételt. Kóstold meg, mielőtt még többet adnál hozzá.

    6

    Tálaláskor szórd meg pirított szezámmaggal és friss korianderrel. Az étel önállóan vagy rizzsel is fogyasztható.

    A szezámmagot száraz serpenyőben pirítsd, amíg illatos nem lesz és enyhén megbarnul. Vigyázz, mert könnyen megég!