A tofut vágd kockákra, és egy papírtörlővel nyomkodd ki a felesleges nedvességet.
A tofu minél szárazabb, annál jobban fog pirulni. A legjobb eredmény érdekében használj konyhai papírtörlőt, és nyomd ki a lehető legtöbb vizet.
Vágd kisebb darabokra a brokkolit, szeleteld fel a sárgarépát, paprikát és cukkinit. Aprítsd fel a fokhagymát.
A zöldségeket vágd egyforma méretűre, hogy egyenletesen süljenek meg.
Hevíts fel olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsd meg a tofut 6-8 perc alatt, amíg aranybarna lesz. Vedd ki a serpenyőből, és tedd félre.
Ne zsúfold túl a serpenyőt a tofuval, mert akkor nem fog szépen megpirulni. Inkább több részletben süsd.
Ugyanabban a serpenyőben pirítsd meg a fokhagymát 1-2 percig, majd add hozzá a zöldségeket. Pirítsd őket 5-7 percig, hogy roppanósak maradjanak.
A fokhagymát ne pirítsd túl, mert megéghet és keserű ízt ad az ételnek.
Add vissza a tofut a serpenyőbe, öntsd rá a szójaszószt, sózd, borsozd, és keverd jól össze.
A szójaszósz sós, ezért óvatosan sózd az ételt. Kóstold meg, mielőtt még többet adnál hozzá.
Tálaláskor szórd meg pirított szezámmaggal és friss korianderrel. Az étel önállóan vagy rizzsel is fogyasztható.
A szezámmagot száraz serpenyőben pirítsd, amíg illatos nem lesz és enyhén megbarnul. Vigyázz, mert könnyen megég!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.