Olvaszd meg a vajat egy kis serpenyőben közepes lángon.
Ügyelj arra, hogy a vaj ne égjen meg, mert akkor keserű lesz a mártás.
Add hozzá a reszelt fokhagymát, és pirítsd 1-2 percig, amíg illatos lesz.
A fokhagymát folyamatosan kevergesd, hogy ne égjen meg.
Öntsd hozzá a tejszínt, és alaposan keverd össze, hogy a szósz krémes legyen.
Használj magas zsírtartalmú tejszínt a krémesebb állagért.
Ízesítsd sóval és borssal, majd lassú tűzön főzd további 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Kóstold meg a mártást, és ízlés szerint állítsd be a fűszerezést.
Végül keverd hozzá az aprított friss petrezselymet, és azonnal tálald.
A petrezselymet közvetlenül tálalás előtt add hozzá, hogy megőrizze a frissességét.
A mártást melegen kínáld grillezett húsokhoz, tésztákhoz vagy zöldségekhez. Hűtőben légmentesen zárva 2-3 napig eltartható.
Ha a mártás túl sűrű lenne, adj hozzá egy kevés tejet vagy tejszínt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.