A zellert hĂĄmozd meg, Ă©s vĂĄgd fel kisebb darabokra. A vöröshagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt hĂĄmozd meg, Ă©s aprĂtsd fel Ćket.
A zellergumó håmozåsåhoz hasznålj éles kést, és vågd le a vastag héjåt.
Egy nagy lĂĄbasban olvaszd fel a vajat közepes lĂĄngon. Add hozzĂĄ a felaprĂtott vöröshagymĂĄt, Ă©s pirĂtsd ĂŒvegesre, körĂŒlbelĂŒl 4-5 percig. A fokhagymĂĄt is tedd bele, Ă©s pirĂtsd tovĂĄbbi 1-2 percig.
A vaj helyett hasznĂĄlhatsz olĂvaolajat is.
Add hozzĂĄ a felvĂĄgott zellert, Ă©s pirĂtsd 3-4 percig. FƱszerezd sĂłval Ă©s borssal, majd öntsd fel a zöldsĂ©galaplĂ©vel. Keverd jĂłl össze.
A zellernek van egy jellegzetes Ăze, ezĂ©rt ne pirĂtsd tĂșl sokĂĄig, mert erĆteljesebb lesz az Ăze.
MiutĂĄn felforrt, csökkentsd a hĆt, Ă©s fĆzd lefedve 20-25 percig, amĂg a zeller teljesen megpuhul.
A zeller fĆzĂ©si ideje fĂŒgg a darabok mĂ©retĂ©tĆl. EllenĆrizd villĂĄval, hogy megpuhult-e.
Amikor a zeller megpuhult, vedd le a levest a tƱzrĆl, Ă©s botmixerrel pĂŒrĂ©sĂtsd simĂĄra. Ha tĂșl sƱrƱnek talĂĄlod, egy kis alaplevet vagy vizet is adhatsz hozzĂĄ.
A leves ĂzĂ©t feldobhatod egy kevĂ©s szerecsendiĂłval is.
Add hozzĂĄ a tejszĂnt, Ă©s keverd jĂłl össze. KĂłstold meg, Ă©s szĂŒksĂ©g szerint ĂzesĂtsd tovĂĄbb sĂłval Ă©s borssal.
A leveset tĂĄlalhatod pirĂtott zsemlekockĂĄkkal vagy friss zöldfƱszerekkel (pl. petrezselyem, zellerzöld).
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.