Földimogyorós zongzi, ázsiai étel friss levelekkel tálalva

Földimogyorós zongzi

A zongzi egy hagyományos kínai étel, amelyet főleg ünnepi alkalmakkor készítenek, mint például a Dragon Boat Fesztivál. Az étel rizsből készül, és különböző töltelékekkel gazdagítható. A földimogyorós változat egy egyszerű és tápláló alternatívát kínál a hagyományos húsos töltelékkel készült zongzival szemben. Az édes földimogyoró különleges ízt ad a rizses tölteléknek, amely tökéletesen illik a zongzi formájához. Az étel egészséges, tápláló és könnyen elkészíthető, és tökéletes választás egy könnyed étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Gluténmentes rizsliszt
100 g Édes földimogyoró
2 ek. Zsír
150 g Rizs
1 tk. Fekete szezámmag
1 csipet Csipet só
2 ek. Zsír a kenéshez
1 db Hagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet egy nagy tálban keverd össze a sóval és a szezámmaggal.

    A rizslisztet átszitálhatod, hogy még finomabb tésztát kapj, és biztosan ne legyenek benne csomók.

    2

    A földimogyorót pirítsd meg egy serpenyőben, amíg enyhén aranybarna nem lesz, majd aprítsd fel kis darabokra.

    A földimogyorót szorosan figyeld, hogy ne égjen meg. A pirított mogyoró íze nagyon finom lesz a zongziban.

    3

    A rizst főzd meg, majd keverd bele a felaprított mogyorót és a zsírt.

    A rizs ne legyen túl puha, hanem kissé roppanós, hogy a zongzi masszájába jól keveredjen.

    4

    A zongzi levelet (vagy banánlevelet) óvatosan áztasd vízbe, hogy hajlíthatóvá váljon.

    Ha nincs zongzi levél, akkor banánlevelet is használhatsz, amit a piacokon vagy speciális ázsiai boltban találhatsz.

    5

    Mikor a levelek kellően megpuhultak, egy-egy kanálnyi rizses keveréket helyezz a levélre, formázz kis gömböket, majd hajtsd össze a leveleket, hogy a zongzi formája kialakuljon.

    A formázásnál figyelj arra, hogy ne legyen túl sok töltelék, mert így könnyebben lecsúszhatnak a levelek.

    6

    A kész zongzikat gőzöld ki forró vízben 20-25 percig, amíg a rizs teljesen átsül és a levelek megpuhulnak.

    Ha nem akarod, hogy túl nedvesek legyenek a zongzik, egy szalvétát is helyezhetsz a gőzölés alatt.