A rizslisztet egy nagy tálban keverd össze a sóval és a szezámmaggal.
A rizslisztet átszitálhatod, hogy még finomabb tésztát kapj, és biztosan ne legyenek benne csomók.
A földimogyorót pirítsd meg egy serpenyőben, amíg enyhén aranybarna nem lesz, majd aprítsd fel kis darabokra.
A földimogyorót szorosan figyeld, hogy ne égjen meg. A pirított mogyoró íze nagyon finom lesz a zongziban.
A rizst főzd meg, majd keverd bele a felaprított mogyorót és a zsírt.
A rizs ne legyen túl puha, hanem kissé roppanós, hogy a zongzi masszájába jól keveredjen.
A zongzi levelet (vagy banánlevelet) óvatosan áztasd vízbe, hogy hajlíthatóvá váljon.
Ha nincs zongzi levél, akkor banánlevelet is használhatsz, amit a piacokon vagy speciális ázsiai boltban találhatsz.
Mikor a levelek kellően megpuhultak, egy-egy kanálnyi rizses keveréket helyezz a levélre, formázz kis gömböket, majd hajtsd össze a leveleket, hogy a zongzi formája kialakuljon.
A formázásnál figyelj arra, hogy ne legyen túl sok töltelék, mert így könnyebben lecsúszhatnak a levelek.
A kész zongzikat gőzöld ki forró vízben 20-25 percig, amíg a rizs teljesen átsül és a levelek megpuhulnak.
Ha nem akarod, hogy túl nedvesek legyenek a zongzik, egy szalvétát is helyezhetsz a gőzölés alatt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.