Főtt batáta mézzel, fahéjjal és friss korianderrel tálalva

Főtt batáta mézzel

A batáta, más néven édesburgonya, egy tápláló és finom alapanyag, amelyet sokféleképpen készíthetünk el. A méz és fahéj hozzáadásával egy különleges, édes ételt kapunk, amely tökéletes választás desszertként vagy köretként. A főtt batáta a téli hónapokban különösen népszerű, hiszen a meleg étel tökéletesen illik a hideg időhöz, miközben egészséges és tápláló is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Batáta
2 ek. Méz
1 ek. Vaj
0.5 tk. Cinnamon
0.5 csipet
1 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A batátát hámozd meg, és vágd közepes kockákra.

    Ha szeretnéd, a batátát lehet héjastól is főzni, hogy még több ízt nyerjen.

    2

    A felkockázott batátát tedd egy nagy lábasba, és önts rá annyi vizet, hogy ellepje. Főzd 15-20 percig, amíg megpuhul.

    A batáta puhasága könnyen ellenőrizhető egy villával, ha könnyen beleszúrható, kész is van.

    3

    Amikor a batáta megfőtt, szűrd le, majd tedd vissza a lábasba. Add hozzá a vajat, mézet, a fahéjat és egy csipet sót.

    A méz és a fahéj tökéletesen kiegészítik egymást, így a batáta íze édes és fűszeres lesz.

    4

    A hozzávalókat keverd jól össze, majd főzd alacsony lángon még 2-3 percig, amíg a méz és a vaj összeolvad.

    Ne hagyd túl sokáig a tűzön, hogy a méz ne karamellizálódjon.

    5

    Tálald melegen, és szórd meg friss korianderrel.

    A koriander friss íze remekül illik a batáta édességéhez, és egy kis színt is ad az ételnek.