A batátát hámozd meg, és vágd közepes kockákra.
Ha szeretnéd, a batátát lehet héjastól is főzni, hogy még több ízt nyerjen.
A felkockázott batátát tedd egy nagy lábasba, és önts rá annyi vizet, hogy ellepje. Főzd 15-20 percig, amíg megpuhul.
A batáta puhasága könnyen ellenőrizhető egy villával, ha könnyen beleszúrható, kész is van.
Amikor a batáta megfőtt, szűrd le, majd tedd vissza a lábasba. Add hozzá a vajat, mézet, a fahéjat és egy csipet sót.
A méz és a fahéj tökéletesen kiegészítik egymást, így a batáta íze édes és fűszeres lesz.
A hozzávalókat keverd jól össze, majd főzd alacsony lángon még 2-3 percig, amíg a méz és a vaj összeolvad.
Ne hagyd túl sokáig a tűzön, hogy a méz ne karamellizálódjon.
Tálald melegen, és szórd meg friss korianderrel.
A koriander friss íze remekül illik a batáta édességéhez, és egy kis színt is ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.