Mosd meg az almát, és vágd vékony szeletekre vagy kockákra. Az almát érdemes frissen felhasználni a legjobb íz érdekében.
A szeletelésnél figyelj, hogy egyenletes vastagságúak legyenek a darabok, így egyenletesen adják át az ízüket.
Egy nagy pohár aljába helyezd a jégkockákat, majd tedd rá az almaszeleteket.
Válassz ropogós, édes-savanykás almafajtát, például Jonagold-ot vagy Granny Smith-et a legjobb ízélményért.
Öntsd a pohárba a Calvadost és keverd meg, hogy az alma ízét átvegye a párlat.
A Calvados mennyiségével óvatosan bánj, kóstold meg, mielőtt többet öntenél bele, nehogy túl erős legyen.
Adj hozzá mézet és egy fahéjrudat, hogy karakteres ízt adj az italnak. Alaposan keverd meg az egészet.
Ha a méz nehezen oldódik, egy pici meleg vízzel hígíthatod előtte.
Töltsd fel a poharat ciderrel, és díszítsd néhány mentalevéllel a tetején. Az ital azonnal fogyasztható.
A mentaleveleket finoman ütögesd meg a kezedben, mielőtt az italhoz adod, így jobban kiengedik az aromájukat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.