Francia hamburger camembert sajttal és karamellizált hagymával

Francia Hamburger

A francia hamburger a klasszikus amerikai burger kifinomult változata, amelyet a francia konyha inspirált. A camembert sajt, a dijoni mustár és a karamellizált hagyma egyedülálló ízvilágot hoznak létre. Az első ilyen hamburgerek a 2010-es években kezdtek népszerűvé válni Franciaországban, ahol a hagyományos gyorsételeket egyre inkább gourmet irányba fejlesztették. A camembert krémes állaga és enyhén diós íze tökéletesen illeszkedik a szaftos marhahúshoz, míg a dijoni mustár pikáns karaktert ad az ételnek. Ha szereted a francia ízeket, ez a burger egy igazi gasztronómiai élmény lesz!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
780 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 db Hamburger zsemle
400 g Marhahús (darált)
100 g Camembert sajt
100 g Karamellizált hagyma
20 g Rukkola
2 ek. Dijoni mustár
2 ek. Majonéz
1 gerezd Fokhagyma
1 ek. Vaj
5 g Friss kakukkfű
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A karamellizált hagyma elkészítéséhez vágd vékony szeletekre a vöröshagymát, majd egy serpenyőben olvaszd fel a vajat. Közepes lángon süsd a hagymát kb. 15 percig, míg aranybarna és édes lesz.

    A karamellizáláshoz fontos a türelem. Ne kapcsold magasabbra a lángot, mert megég a hagyma, és nem lesz édes íze. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet, hogy ne száradjon ki.

    2

    A darált marhahúst keverd össze az apróra vágott fokhagymával, sóval, borssal és a friss kakukkfűvel, majd formázz belőle két egyenlő méretű pogácsát.

    A húspogácsákat ne gyúrd túl, mert kemények lesznek. Csak annyira keverd össze a hozzávalókat, hogy éppen összeálljanak.

    3

    Forrósíts fel egy serpenyőt vagy grillt közepesen magas hőfokra, és süsd a húspogácsákat oldalanként kb. 3-4 percig, amíg szép barnák nem lesznek.

    A hús akkor van átsülve, ha a belseje eléri a 70°C-ot. Használj húshőmérőt a pontos eredmény érdekében. A sütés során ne nyomkodd a pogácsákat, mert elveszítik a szaftjukat.

    4

    Az utolsó percben helyezz egy szelet camembert sajtot a húsra, hogy enyhén ráolvadjon.

    Ha nincs camembert-ed, használhatsz más, jól olvadó sajtot, például brie-t vagy ementálit.

    5

    A hamburgerzsemléket vágd félbe, és pirítsd meg a belső oldalukat egy száraz serpenyőben kb. 1 percig.

    A zsemle pirítása megakadályozza, hogy a szaftos hústól elázzon.

    6

    Kend meg a zsemle alsó részét dijoni mustárral és majonézzel, majd helyezd rá a rukkolát.

    A mustár és a majonéz mennyiségét ízlés szerint változtathatod. A rukkola helyett használhatsz más salátát is.

    7

    Tedd rá a húspogácsát a camembert sajttal, majd halmozd rá a karamellizált hagymát.

    A camembert sajtot érdemes a húspogácsára tenni, hogy a hő hatására jobban megolvadjon.

    8

    Zárd le a zsemle tetejével, és azonnal tálald, hogy a sajt még olvadt legyen.

    Ha szeretnéd, tedd a hamburgert pár másodpercre a grillre vagy a sütőbe, hogy a sajt még jobban megolvadjon és a zsemle piruljon.