A karamellizált hagyma elkészítéséhez vágd vékony szeletekre a vöröshagymát, majd egy serpenyőben olvaszd fel a vajat. Közepes lángon süsd a hagymát kb. 15 percig, míg aranybarna és édes lesz.
A karamellizáláshoz fontos a türelem. Ne kapcsold magasabbra a lángot, mert megég a hagyma, és nem lesz édes íze. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet, hogy ne száradjon ki.
A darált marhahúst keverd össze az apróra vágott fokhagymával, sóval, borssal és a friss kakukkfűvel, majd formázz belőle két egyenlő méretű pogácsát.
A húspogácsákat ne gyúrd túl, mert kemények lesznek. Csak annyira keverd össze a hozzávalókat, hogy éppen összeálljanak.
Forrósíts fel egy serpenyőt vagy grillt közepesen magas hőfokra, és süsd a húspogácsákat oldalanként kb. 3-4 percig, amíg szép barnák nem lesznek.
A hús akkor van átsülve, ha a belseje eléri a 70°C-ot. Használj húshőmérőt a pontos eredmény érdekében. A sütés során ne nyomkodd a pogácsákat, mert elveszítik a szaftjukat.
Az utolsó percben helyezz egy szelet camembert sajtot a húsra, hogy enyhén ráolvadjon.
Ha nincs camembert-ed, használhatsz más, jól olvadó sajtot, például brie-t vagy ementálit.
A hamburgerzsemléket vágd félbe, és pirítsd meg a belső oldalukat egy száraz serpenyőben kb. 1 percig.
A zsemle pirítása megakadályozza, hogy a szaftos hústól elázzon.
Kend meg a zsemle alsó részét dijoni mustárral és majonézzel, majd helyezd rá a rukkolát.
A mustár és a majonéz mennyiségét ízlés szerint változtathatod. A rukkola helyett használhatsz más salátát is.
Tedd rá a húspogácsát a camembert sajttal, majd halmozd rá a karamellizált hagymát.
A camembert sajtot érdemes a húspogácsára tenni, hogy a hő hatására jobban megolvadjon.
Zárd le a zsemle tetejével, és azonnal tálald, hogy a sajt még olvadt legyen.
Ha szeretnéd, tedd a hamburgert pár másodpercre a grillre vagy a sütőbe, hogy a sajt még jobban megolvadjon és a zsemle piruljon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.