A hagymát hámozd meg és aprítsd fel apróra. Tedd félre, hogy a levét kiengedje.
Ne vágd túl finomra a hagymát, hogy a húsos keverékben érezhető maradjon az íze, de ne legyen túl erős!
Egy tálban keverd össze a darálthúst, tojást, zsemlemorzsát, tejet, sót és borsot. Add hozzá a hagymát is, majd alaposan dolgozd össze a masszát.
Ha túl lágy lenne a massza, adj hozzá még egy kevés zsemlemorzsát, hogy formázható legyen.
Formázz a masszából kis gombócokat vagy lapos húsgombócokat. A méretet igyekezz egyenletesen tartani, hogy egyformán süljenek.
Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben közepes lángon. Tedd bele a frikadelleket, és mindkét oldalukat süsd pirosra, körülbelül 5-7 percig, amíg a hús teljesen átsül.
Ne sűrűn mozgassuk a frikadelleket a serpenyőben, hogy szépen megpiruljanak. Ha túl gyorsan sülnek, csökkentsd a hőmérsékletet!
A kész frikadelleket tálald mustárral, vagy ha szeretnéd, készíthetsz hozzá egy egyszerű joghurtos öntetet is.
A mustár enyhén csípős íze jól kiemeli a hús ízét, és remek kiegészítője a frikadellének.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.