Frikadeller mustárral tálalva, ropogós és ínycsiklandó étel

Frikadeller mustárral

A frikadeller, egy dán étel, amelynek gyökerei a skandináv konyháig nyúlnak vissza. A frikadellerek hagyományosan sertéshúsból készülnek, de más húsfajták is szóba jöhetnek. A mustáros öntet egy modern változat, amely a hagyományos ízeket egy friss, pikáns élménnyel egészíti ki. Képzeld el, ahogy a frikadellek sülnek a serpenyőben, miközben a mustár aroma egyre jobban érezhetővé válik a levegőben. Az étel tökéletes választás egy családi vacsorához vagy egy gyors ebédhez. Az ínycsiklandó falatok minden falattal elvarázsolják a vendégeket.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Darálthús
1 db Hagyma
1 db Tojás
100 g Zsemlemorzsa
50 ml Tej
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olaj
2 ek. Mustár

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát hámozd meg és aprítsd fel apróra. Tedd félre, hogy a levét kiengedje.

    Ne vágd túl finomra a hagymát, hogy a húsos keverékben érezhető maradjon az íze, de ne legyen túl erős!

    2

    Egy tálban keverd össze a darálthúst, tojást, zsemlemorzsát, tejet, sót és borsot. Add hozzá a hagymát is, majd alaposan dolgozd össze a masszát.

    Ha túl lágy lenne a massza, adj hozzá még egy kevés zsemlemorzsát, hogy formázható legyen.

    3

    Formázz a masszából kis gombócokat vagy lapos húsgombócokat. A méretet igyekezz egyenletesen tartani, hogy egyformán süljenek.

    4

    Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben közepes lángon. Tedd bele a frikadelleket, és mindkét oldalukat süsd pirosra, körülbelül 5-7 percig, amíg a hús teljesen átsül.

    Ne sűrűn mozgassuk a frikadelleket a serpenyőben, hogy szépen megpiruljanak. Ha túl gyorsan sülnek, csökkentsd a hőmérsékletet!

    5

    A kész frikadelleket tálald mustárral, vagy ha szeretnéd, készíthetsz hozzá egy egyszerű joghurtos öntetet is.

    A mustár enyhén csípős íze jól kiemeli a hús ízét, és remek kiegészítője a frikadellének.