Frikadeller sertés és marhahús keverékéből, aranybarna, ropogós külsejű gombócok tálalva

Frikadeller sertés és marhahús keverékével

A frikadeller egy hagyományos skandináv étel, amely különböző húsok keverékéből készül. Eredetileg Dániából származik, de más északi országokban is népszerű. Az étel lényege, hogy gyorsan elkészíthető, és szinte bármilyen körettel tálalható. A sertés és marhahús keverékével készült változata ropogós külsőt és szaftos belsőt eredményez, ami minden falatnál egy újabb élményt ad. A frikadeller ideális választás családi ebédekhez vagy hétvégi összejövetelekhez. Tálalhatjuk rizzsel, sült krumplival, vagy friss salátával. Az étel remekül variálható, ha fűszerekkel is kísérletezünk – például egy kis majoránnával vagy rozmaringgal, még ínycsiklandóbbá válhat.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Sertéshús
300 g Marhahús
1 db Hagyma
1 db Tojás
4 ek. Zsemlemorzsa
100 ml Tej
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát hámozd meg, majd finomra vágd. Egy serpenyőben egy evőkanál olajat hevíts, és párold meg a hagymát üvegesre.

    A hagymát ne pirítsd meg, csak párold, hogy megőrizze édes ízét.

    2

    A húsokat tedd egy nagy tálba. Add hozzá a párolt hagymát, a tojást, a tejt és a zsemlemorzsát. Sózd, borsozd, majd alaposan dolgozd össze a keveréket.

    Ne dolgozd túl a masszát, hogy a húsok ne veszítsenek az állagukból, és a frikadellerek puhaak maradjanak.

    3

    Képződj belőle kis gömböket, majd lapítsd őket egy kicsit a kezeddel. Ha túl ragadós lenne a tészta, adj hozzá egy kevés zsemlemorzsát.

    Ha túl puha a tészta, akkor egy kevés zsemlemorzsával tudod a kívánt állagot elérni.

    4

    Melegíts fel egy serpenyőt, és önts bele egy evőkanál olajat. A frikadelleket süsd ki közepes lángon 4-5 percig mindkét oldalról, amíg szépen megpirulnak.

    Ha nem akarod túl olajosra, papírtörlőn csepegtesd le a frikadelleket a sütés után.

    5

    Tálald a frikadellereket rizzsel, krumplival, vagy akár friss salátával.

    A frikadellerek mellé egy könnyű joghurtos öntet is remek választás.