A hagymát hámozd meg, majd finomra vágd. Egy serpenyőben egy evőkanál olajat hevíts, és párold meg a hagymát üvegesre.
A hagymát ne pirítsd meg, csak párold, hogy megőrizze édes ízét.
A húsokat tedd egy nagy tálba. Add hozzá a párolt hagymát, a tojást, a tejt és a zsemlemorzsát. Sózd, borsozd, majd alaposan dolgozd össze a keveréket.
Ne dolgozd túl a masszát, hogy a húsok ne veszítsenek az állagukból, és a frikadellerek puhaak maradjanak.
Képződj belőle kis gömböket, majd lapítsd őket egy kicsit a kezeddel. Ha túl ragadós lenne a tészta, adj hozzá egy kevés zsemlemorzsát.
Ha túl puha a tészta, akkor egy kevés zsemlemorzsával tudod a kívánt állagot elérni.
Melegíts fel egy serpenyőt, és önts bele egy evőkanál olajat. A frikadelleket süsd ki közepes lángon 4-5 percig mindkét oldalról, amíg szépen megpirulnak.
Ha nem akarod túl olajosra, papírtörlőn csepegtesd le a frikadelleket a sütés után.
Tálald a frikadellereket rizzsel, krumplival, vagy akár friss salátával.
A frikadellerek mellé egy könnyű joghurtos öntet is remek választás.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.