Frissítő citrusos cider frissen tálalva

Frissítő citrusos cider

Ez a recept a narancs, citrom és lime frissítő kombinációjával hoz egyedülálló élményt a nyári napokra. A citrusok természetes édessége és savanykás ízvilága tökéletesen harmonizál a cider könnyed buborékosságával. Ez az ital nemcsak üdítő, de látványos is, így ideális választás baráti összejövetelekre, piknikekre vagy egy hosszú nap lezárására. Ha még különlegesebbé szeretnéd tenni, próbáld ki egy kis gyömbér vagy szegfűszeg hozzáadásával.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 10 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Cider
1 db Narancs
1 db Citrom
1 db Lime
20 g Méz
6 levél Friss menta
10 db Jégkocka

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg alaposan a narancsot, citromot és lime-ot. A narancsot vágd vékony szeletekre, a citromot és a lime-ot pedig karikázd fel.

    A citrusféléket felhasználás előtt alaposan mosd meg, akár súrolókefével is, hogy eltávolítsd a felületükről a szennyeződéseket.

    2

    Egy nagy pohárba helyezd a jégkockákat, majd tedd rá a narancs-, citrom- és lime-szeleteket.

    A citrusféléket szeletelés előtt alaposan mosd meg, akár ecetes vízzel is, hogy eltávolítsd a viaszt és a szennyeződéseket a héjukról.

    3

    Adj hozzá mézet, hogy kellemes édességet adj az italnak, és keverd meg alaposan, hogy az ízek összeérjenek.

    A méz helyett használhatsz agavé szirupot is, ha vegán vagy, vagy ha szeretnél egy alacsonyabb glikémiás indexű édesítőt használni.

    4

    Öntsd rá a cider-t, majd adj hozzá néhány friss mentalevelet. A mentát előtte kissé megdörzsölheted, hogy jobban felszabaduljanak az aromák.

    A mentát ne vágd, hanem tépd le a leveleket, így kevésbé barnul meg.

    5

    Óvatosan keverd meg az italt, hogy a citrusok íze átjárja a cider-t. Azonnal tálald, és díszítsd egy friss mentalevéllel és egy narancsszelettel.

    Ne keverd túl az italt, mert a citrusok héja keserű ízt adhat. A mentalevelet finoman ütögesd meg a kezedben, mielőtt a pohárba teszed, hogy jobban kiengedd az aromáját.