Frittata kolbásszal és paprikával, gazdag tojásos étel tálalva.

Frittata kolbásszal és paprikával

A frittata egy olasz étel, amely egy igazi tojásos csoda, változatos töltelékekkel. Az alapja egy egyszerű tojásos keverék, amit bármivel feldobhatunk, ami a konyhában éppen kéznél van. A kolbásszal és paprikával készült változat nemcsak gazdag és ízletes, hanem remek választás minden étkezéshez. Az étel elkészítése gyors és egyszerű, mégis egy igazi ínycsiklandó fogás, ami mindenki számára élvezetes.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Kolbász
1 db Piros paprika
1 db Zöld paprika
6 db Tojás
100 ml Tej
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kolbászt szeleteld fel, és egy serpenyőben kezd el pirítani az olívaolajon, amíg aranybarna nem lesz.

    A kolbászt ne süsd túl, hogy megőrizze szaftos állagát és ízét.

    2

    A paprikát és a fokhagymát apróra vágd, majd add hozzá a kolbászhoz. Pirítsd tovább 5-7 percig, amíg a paprika megpuhul.

    A paprikáknak érdemes egyenletesen pirulniuk, hogy szép színt kapjanak és kiemelkedjenek az ízek.

    3

    A tojásokat verd fel egy tálban, add hozzá a tejet, sót és borsot, majd jól keverd össze.

    A tej hozzáadásával a frittata krémesebb lesz, de ha sűrűbben szeretnéd, kevesebb tej is elég.

    4

    A felvert tojást öntsd a kolbászos-zöldséges keverékre a serpenyőben, és alacsony hőmérsékleten süsd, amíg a tojás teljesen megszilárdul.

    Folyamatosan figyeld, hogy a frittata ne égjen meg az alján, de maradjon puha és könnyű.

    5

    Amikor a frittata elkészült, óvatosan csúsztasd át egy tányérra, és szeleteld fel. Tálald melegen.

    A frittata a legjobb, ha frissen tálaljuk, de hidegen is remek uzsonna lehet.