Fry bake lekvárral, aranybarna sütemények

Fry bake lekvárral

A Fry bake egy egyszerű, de ínycsiklandó édesség, amelyet könnyen elkészíthetünk otthon. Az édes lekvár tökéletes kiegészítője a puha, friss tésztának. Az eredeti recept különféle gyümölcsökkel variálható, így minden alkalomra egyedi ízeket hozhatunk létre. Ezt a süteményt általában reggelire vagy uzsonnára fogyasztják, de akár desszertként is tálalhatjuk.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
250 ml Víz
25 g Élesztő
1 ek. Cukor
1 tk.
2 ek. Olívaolaj
200 g Lekvár

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A vízben oldd fel az élesztőt és a cukrot, majd hagyd pihenni 10 percig, hogy az élesztő aktiválódjon.

    Ha az élesztő habosodik, akkor jól működik. Ha nem, próbálj friss élesztőt használni.

    2

    A lisztet és a sót keverd össze egy tálban. Készíts egy mélyedést a közepén, és öntsd bele az élesztős vizet és az olívaolajat.

    A lisztet fokozatosan adagold hozzá, hogy könnyebb legyen keverni.

    3

    Kezd el dagasztani a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés lisztet, ha túl ragacsos a tészta.

    Ne aggódj, ha a tészta kicsit ragad – az olívaolaj segít, hogy ne tapadjon túlságosan.

    4

    Letakarva hagyd pihenni a tésztát egy meleg helyen 1 órán át, hogy a duplájára nőjön.

    A pihenési idő alatt a tészta megemelkedik és könnyebben formázható lesz.

    5

    Miután megkelt, formázz kis gombócokat a tésztából, majd lapítsd ki őket kis korongokká.

    A gombócokat a tenyered segítségével könnyedén formázhatod.

    6

    A korongokat helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire, és hagyd pihenni még 20 percig.

    A pihenés segít, hogy a tészta puha és könnyű legyen a sütés során.

    7

    A sütőt melegítsd elő 180°C-ra. Sütés előtt a tészták közepére helyezz egy-egy teáskanál lekvárt, majd süsd őket 15-20 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    Ha a lekvár túl folyós, próbáld meg egy kevés keményítővel sűríteni, hogy ne folyjon ki sütés közben.

    8

    Miután kisült, hagyd hűlni egy kicsit, majd tálald melegen vagy szobahőmérsékleten.

    Friss gyümölcsökkel is tálalhatod, hogy még gazdagabb ízt kapj.