A vízben oldd fel az élesztőt és a cukrot, majd hagyd pihenni 10 percig, hogy az élesztő aktiválódjon.
Ha az élesztő habosodik, akkor jól működik. Ha nem, próbálj friss élesztőt használni.
A lisztet és a sót keverd össze egy tálban. Készíts egy mélyedést a közepén, és öntsd bele az élesztős vizet és az olívaolajat.
A lisztet fokozatosan adagold hozzá, hogy könnyebb legyen keverni.
Kezd el dagasztani a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés lisztet, ha túl ragacsos a tészta.
Ne aggódj, ha a tészta kicsit ragad – az olívaolaj segít, hogy ne tapadjon túlságosan.
Letakarva hagyd pihenni a tésztát egy meleg helyen 1 órán át, hogy a duplájára nőjön.
A pihenési idő alatt a tészta megemelkedik és könnyebben formázható lesz.
Miután megkelt, formázz kis gombócokat a tésztából, majd lapítsd ki őket kis korongokká.
A gombócokat a tenyered segítségével könnyedén formázhatod.
A korongokat helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire, és hagyd pihenni még 20 percig.
A pihenés segít, hogy a tészta puha és könnyű legyen a sütés során.
A sütőt melegítsd elő 180°C-ra. Sütés előtt a tészták közepére helyezz egy-egy teáskanál lekvárt, majd süsd őket 15-20 percig, amíg aranybarna nem lesz.
Ha a lekvár túl folyós, próbáld meg egy kevés keményítővel sűríteni, hogy ne folyjon ki sütés közben.
Miután kisült, hagyd hűlni egy kicsit, majd tálald melegen vagy szobahőmérsékleten.
Friss gyümölcsökkel is tálalhatod, hogy még gazdagabb ízt kapj.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.