A lisztet, sütőport, cukrot és sót egy nagy tálba tedd. Keverd össze a száraz hozzávalókat, hogy egyenletes legyen a keverék.
Ellenőrizd, hogy nincsenek csomók a lisztben, hogy sima tésztát kapj.
Fokozatosan adj hozzá vizet, miközben folyamatosan kevered, hogy puha, ragadós tésztát kapj.
Ha túl kemény a tészta, adj hozzá még egy kevés vizet, hogy könnyen formázható legyen.
A tésztát pihentesd 10-15 percig, hogy a glutén jól megpuhuljon.
A pihentetés segít, hogy a tészta könnyebben kezelhető legyen.
A tésztát oszd kisebb darabokra, majd formázz belőlük gömböket vagy kis lapos korongokat.
A formázott tésztát finoman nyomkodd le, hogy a sütés során egyenletesebben süljenek.
Egy serpenyőben hevítsd fel a vajat. Amikor a vaj megolvadt, tedd bele a tésztadarabokat és süsd mindkét oldalukat 3-4 percig, amíg aranybarna nem lesz.
Ne süsd túl a tésztát, mert akkor megkeményedhet. Aranybarna és ropogós legyen.
A kész Fry Bake-et tálald melegen, a maradék vajjal megkenve.
A frissen sült Fry Bake a legfinomabb, ha még meleg, mivel a vaj szépen elolvad rajta.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.