Fry Bake vajjal, frissen sült, ropogós és aranybarna

Fry Bake vajjal

A Fry Bake egy hagyományos indiai étel, amelyet általában reggelire vagy uzsonnára fogyasztanak. A tészta egyszerű, de finom, és a vajjal való sütésnek köszönhetően egyedülállóan ropogós és gazdag ízű. Az ételt gyakran tálalják különféle fűszerekkel vagy szószokkal, de a vajjal való egyszerű tálalás az egyik legfinomabb módja a fogyasztásának. A Fry Bake az indiai utcai étkezés egyik közkedvelt étele, amit bárki könnyedén elkészíthet otthon is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
300 ml Víz
1 ek. Cukor
1 tk.
2 tk. Sütőpor
3 ek. Vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, sütőport, cukrot és sót egy nagy tálba tedd. Keverd össze a száraz hozzávalókat, hogy egyenletes legyen a keverék.

    Ellenőrizd, hogy nincsenek csomók a lisztben, hogy sima tésztát kapj.

    2

    Fokozatosan adj hozzá vizet, miközben folyamatosan kevered, hogy puha, ragadós tésztát kapj.

    Ha túl kemény a tészta, adj hozzá még egy kevés vizet, hogy könnyen formázható legyen.

    3

    A tésztát pihentesd 10-15 percig, hogy a glutén jól megpuhuljon.

    A pihentetés segít, hogy a tészta könnyebben kezelhető legyen.

    4

    A tésztát oszd kisebb darabokra, majd formázz belőlük gömböket vagy kis lapos korongokat.

    A formázott tésztát finoman nyomkodd le, hogy a sütés során egyenletesebben süljenek.

    5

    Egy serpenyőben hevítsd fel a vajat. Amikor a vaj megolvadt, tedd bele a tésztadarabokat és süsd mindkét oldalukat 3-4 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    Ne süsd túl a tésztát, mert akkor megkeményedhet. Aranybarna és ropogós legyen.

    6

    A kész Fry Bake-et tálald melegen, a maradék vajjal megkenve.

    A frissen sült Fry Bake a legfinomabb, ha még meleg, mivel a vaj szépen elolvad rajta.