A diót durvára vágjuk, majd egy száraz serpenyőben közepes lángon 2-3 perc alatt enyhén megpirítjuk. Ez fokozza az ízét és ropogósabb textúrát biztosít a töltelékben.
Vigyázz, hogy ne égjen meg a dió! Folyamatosan kevergesd a serpenyőben.
Gőzöld meg a bao bunokat: helyezd őket sütőpapírral bélelt bambusz- vagy fém gőzölőbe, forrásban lévő víz fölé. Párold 5-6 percig, amíg teljesen megpuhulnak. Tipp: ne nyisd ki a fedőt közben, hogy ne szakadjon meg a gőzölési folyamat.
Ha nincs gőzölőd, egy fém szűrőt is használhatsz, amit egy fazékra helyezel, amiben forr a víz. Ügyelj arra, hogy a bao bunok ne érjenek a vízhez.
Amikor a bao bunok elkészültek, óvatosan nyisd szét őket, de ne vágd teljesen ketté. Kanalazz mindegyikbe kb. 1 evőkanál fügelekvárt, majd szórd rá a pirított diót egyenletesen.
Ha a bao bunok túlságosan összeragadnak, egy éles késsel óvatosan segíthetsz a szétválasztásban.
Tálald frissen, amíg a bao bun meleg, így a lekvár krémes marad és szépen eloszlik. Tipp: ha sűrűbb lekvárt használsz, kevés meleg vízzel vagy citromlével hígíthatod tálalás előtt.
A bao bunokat tálalás előtt röviden meg is mikrózhatod, hogy melegek maradjanak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.