A fokhagymát aprítsd finomra, és hevítsd fel az olajat egy serpenyőben közepes lángon.
A fokhagymát ne égesd meg, mert keserű lesz. Használj semleges ízű olajat, például napraforgóolajat.
Pirítsd meg a fokhagymát, amíg illatos lesz, de vigyázz, hogy ne égjen meg.
A fokhagyma nagyon gyorsan megég, ezért figyelj rá és folyamatosan keverd.
Add hozzá a szójaszószt, rizsecetet, vizet, barna cukrot, babérlevelet és az egész fekete borsot. Keverd össze alaposan.
A rizsecet helyett használhatsz almaecetet is. A barna cukor mélyebb ízt ad a szósznak.
Forrald fel a szószt, majd csökkentsd a hőt, és hagyd lassú tűzön főni 20 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Minél tovább fő a szósz, annál intenzívebb lesz az íze.
Távolítsd el a babérleveleket, és kóstold meg a szószt. Ha szükséges, állítsd be az ízeket sóval vagy cukorral.
A babérleveleket főzés végén távolítsd el, mert keserű ízt adhatnak a szósznak.
Tálald grillezett vagy párolt csirke és rizs mellé, hogy autentikus Fülöp-szigeteki élményt nyújtson.
A szósz kiválóan illik sertéshúshoz és tofuhoz is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.