Adobo szósz tálalva grillezett csirkével és rizzsel

Fülöp-szigeteki adobo szósz

Az adobo szósz a Fülöp-szigeteki konyha egyik legismertebb fogása, amely a helyi ízvilág és a spanyol konyha találkozásából született. Ez a szósz tökéletes harmóniában hozza össze a szójaszósz sós ízét, a rizsecet savanykás jegyeit és a fokhagyma aromáját. A recept generációkon át öröklődött, és ma is az otthoni konyhák és éttermek kedvelt eleme. Az adobo szósz tökéletes kiegészítője lehet egy családi vacsorának vagy különleges alkalmaknak.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 ml Szójaszósz
50 ml Rizsecet
5 gerezd Fokhagyma
2 db Babérlevél
1 tk. Egész fekete bors
200 ml Víz
20 g Barna cukor
30 ml Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymát aprítsd finomra, és hevítsd fel az olajat egy serpenyőben közepes lángon.

    A fokhagymát ne égesd meg, mert keserű lesz. Használj semleges ízű olajat, például napraforgóolajat.

    2

    Pirítsd meg a fokhagymát, amíg illatos lesz, de vigyázz, hogy ne égjen meg.

    A fokhagyma nagyon gyorsan megég, ezért figyelj rá és folyamatosan keverd.

    3

    Add hozzá a szójaszószt, rizsecetet, vizet, barna cukrot, babérlevelet és az egész fekete borsot. Keverd össze alaposan.

    A rizsecet helyett használhatsz almaecetet is. A barna cukor mélyebb ízt ad a szósznak.

    4

    Forrald fel a szószt, majd csökkentsd a hőt, és hagyd lassú tűzön főni 20 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Minél tovább fő a szósz, annál intenzívebb lesz az íze.

    5

    Távolítsd el a babérleveleket, és kóstold meg a szószt. Ha szükséges, állítsd be az ízeket sóval vagy cukorral.

    A babérleveleket főzés végén távolítsd el, mert keserű ízt adhatnak a szósznak.

    6

    Tálald grillezett vagy párolt csirke és rizs mellé, hogy autentikus Fülöp-szigeteki élményt nyújtson.

    A szósz kiválóan illik sertéshúshoz és tofuhoz is.