A bĂ©lszĂnt töröld szĂĄrazra papĂrtörlĆvel, majd hagyd szobahĆmĂ©rsĂ©kleten pihenni legalĂĄbb 30 percig.
A hĂșs szobahĆmĂ©rsĂ©kletre hozĂĄsa egyenletesebb sĂŒtĂ©st eredmĂ©nyez.
Keverd össze a sĂłt, borsot, fokhagymaport, fĂŒstölt paprikĂĄt, barna cukrot Ă©s Ćrölt kömĂ©nyt egy tĂĄlban, majd alaposan dörzsöld be a bĂ©lszĂnt ezzel a keverĂ©kkel.
A fƱszereket alaposan dörzsöld be a hĂșsba, hogy mindenhol egyenletesen ĂzesĂŒljön. KĂ©szĂthetsz nagyobb adagot a fƱszerkeverĂ©kbĆl, Ă©s elteheted kĂ©sĆbbre.
Locsold meg olĂvaolajjal, majd hagyd pihenni 15 percig, hogy az Ăzek összeĂ©rjenek.
Az olĂvaolaj segĂt a fƱszereknek megtapadni a hĂșson Ă©s hidratĂĄlja azt.
MelegĂtsd elĆ a fĂŒstölĆt vagy a grillt 110-120°C-ra, Ă©s kĂ©szĂts elĆ fĂŒstölĆfĂĄt a kĂvĂĄnt aroma elĂ©rĂ©sĂ©hez.
A hĆmĂ©rsĂ©klet pontos betartĂĄsa kulcsfontossĂĄgĂș a tökĂ©letes fĂŒstölĂ©shez. HasznĂĄlj hĆmĂ©rĆt a pontos beĂĄllĂtĂĄshoz. A fĂŒstölĆfa kivĂĄlasztĂĄsĂĄnĂĄl vedd figyelembe, hogy a bĂ©lszĂnhez jĂłl illik a gyĂŒmölcsfa (alma, cseresznye) fĂŒstje.
Helyezd a bĂ©lszĂnt a fĂŒstölĆrĂĄcsra, Ă©s fĂŒstöld 45-60 percig, amĂg a belsĆ hĆmĂ©rsĂ©klete elĂ©ri az 50-55°C-ot (medium rare).
A belsĆ hĆmĂ©rsĂ©kletet hĂșshĆmĂ©rĆvel ellenĆrizd. A pontos hĆmĂ©rsĂ©klet elĂ©rĂ©se Ă©rdekĂ©ben ne nyisd ki feleslegesen a fĂŒstölĆt.
Vedd ki a bĂ©lszĂnt a fĂŒstölĆbĆl, Ă©s hagyd pihenni 10 percig.
A pihentetĂ©s segĂt a hĂșsnak megĆrizni a szaftjĂĄt.
Egy forrĂł grillrĂĄcson vagy serpenyĆben sĂŒsd le minden oldalĂĄt 1-2 percig, hogy szĂ©p kĂ©rget kapjon.
HasznĂĄlj magas hĆfokot a kĂ©rgesĂtĂ©shez, de vigyĂĄzz, hogy ne Ă©gesd meg a hĂșst. A cĂ©l, hogy gyorsan kĂ©rget kapjon, de a belseje medium rare maradjon.
Kenj rå vékony rétegben BBQ szószt, majd hagyd pihenni még 5 percig.
A BBQ szĂłszt csak a legvĂ©gĂ©n kend rĂĄ, kĂŒlönben megĂ©ghet a grillen. A pihentetĂ©s alatt a szĂłsz Ăzei jobban beivĂłdnak a hĂșsba.
Szeleteld fel vĂ©konyan, Ă©s tĂĄlald grillezett zöldsĂ©gekkel vagy sĂŒlt burgonyĂĄval.
A bĂ©lszĂnt a rostokra merĆlegesen szeleteld, hogy a hĂșs puhĂĄbb legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.