Füstölt BBQ csirkemáj baconbe tekerve tálalva

Füstölt BBQ Csirkemáj Baconbe Tekerve

A füstölt BBQ csirkemáj baconbe tekerve egy különleges és ízgazdag étel, amely a csirkemáj karakteres ízét ötvözi a ropogós bacon és a BBQ szósz füstös-édes harmóniájával. Az eredmény egy szaftos, ínycsiklandó falat, amely garantáltan elvarázsolja a barbecue kedvelőit. A baconbe tekert csirkemáj egy népszerű fogás a grillezők körében, és a füstölés különösen kiemeli a hús természetes gazdag ízét. A mézes BBQ máz pedig egy finom, édeskés réteget ad hozzá, amely tökéletes egyensúlyt teremt a füstös és sós ízek között. Ez az étel ideális választás BBQ partikra, családi grillezésre vagy egy kiadós vacsorára. Ha igazán autentikus BBQ élményre vágysz, tálald grillezett zöldségekkel és egy friss coleslaw salátával!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 20 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkemáj
12 szelet Bacon (vékony szeletek)
1 tk. Durva szemcséjű só
1 tk. Fekete bors (frissen őrölt)
1 tk. Fokhagymapor
1 tk. Füstölt paprika
1 ek. Barna cukor
150 ml BBQ szósz
1 ek. Méz
300 g Füstölőfa (tölgy vagy hickory)
12 db Fogpiszkáló vagy hústű

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemájat tisztítsd meg az inaktól, majd vágd egyenlő méretű darabokra.

    A májnak ne legyen kellemetlen szaga. Ha van, inkább ne használd fel.

    2

    Szórd meg a csirkemájat sóval, borssal, fokhagymaporral és füstölt paprikával, majd hagyd pihenni 10 percig.

    Ne sózd túl, mert a bacon is sós!

    3

    Tekerj minden csirkemáj darabot egy szelet baconbe, majd rögzítsd fogpiszkálóval vagy hústűvel.

    A vékonyabb bacon szeletek jobban átsülnek.

    4

    Melegítsd elő a füstölőt vagy a grillt 110-120°C-ra, és készíts elő füstölőfát a kívánt aroma eléréséhez.

    A gyümölcsfa füstje (pl. alma, cseresznye) jól illik a csirkemájhoz.

    5

    Helyezd a baconbe tekert csirkemájakat a füstölőrácsra, és füstöld őket 45-60 percig, amíg a bacon ropogós és a máj átsült.

    A máj ne legyen túlsütve, mert kiszárad! Fontos a belső hőmérséklet ellenőrzése.

    6

    Egy kis lábasban keverd össze a BBQ szószt a mézzel, majd közepes lángon főzd 5 percig, hogy kissé besűrűsödjön.

    A méz mennyiségét ízlés szerint változtathatod.

    7

    Amikor a máj eléri a 70°C-os belső hőmérsékletet, kend meg a BBQ-mázzal, majd füstöld további 10 percig, hogy a máz karamellizálódjon.

    A mázat vékony rétegben kend fel, hogy ne égjen meg.

    8

    Vedd ki a csirkemájakat a füstölőből, és hagyd pihenni 5 percig, majd tálald grillezett zöldségekkel vagy friss salátával.

    A csirkemáj gyorsan kiszáradhat, ezért ne füstöld túl sokáig. A bacon védőréteget képez, de a máj belső hőmérsékletét is érdemes ellenőrizni.