FĂŒstölt BBQ csĂŒlök sörös pĂĄccal tĂĄlalva

FĂŒstölt BBQ CsĂŒlök Sörös PĂĄccal

A fĂŒstölt BBQ csĂŒlök sörös pĂĄccal egy klasszikus BBQ fogĂĄs, amely a sertĂ©shĂșs gazdag Ă­zĂ©t kombinĂĄlja a sör termĂ©szetes malĂĄtĂĄs jegyeivel Ă©s a fĂŒstös BBQ technikĂĄval. A hosszĂș fĂŒstölĂ©si idƑ alatt a csĂŒlök omlĂłs Ă©s szaftos lesz, miközben a sörös pĂĄc mĂ©ly Ă­zvilĂĄgot kölcsönöz neki. A csĂŒlök hagyomĂĄnyosan a nĂ©met Ă©s közĂ©p-eurĂłpai konyhĂĄk egyik kedvenc fogĂĄsa, de az amerikai BBQ vilĂĄgĂĄban is egyre nĂ©pszerƱbbĂ© vĂĄlik. A tölgy vagy bĂŒkkfa fĂŒstje kĂŒlönösen jĂłl kiemeli a sertĂ©shĂșs karakteres Ă­zĂ©t, mĂ­g a sör Ă©s a mĂ©zes BBQ mĂĄz Ă©des Ă©s karamellizĂĄlt egyensĂșlyt teremt. Ez az Ă©tel tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs egy autentikus BBQ partyra, csalĂĄdi grillezĂ©sre vagy akĂĄr egy ĂŒnnepi asztalra. Ha igazĂĄn autentikus BBQ Ă©lmĂ©nyre vĂĄgysz, tĂĄlald grillezett zöldsĂ©gekkel Ă©s egy adag coleslaw salĂĄtĂĄval!

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 7 óra
Teljes 7 Ăłra 30 perc
940 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 2000 g SertĂ©scsĂŒlök
⭕ 2 ek. Durva szemcsĂ©jƱ sĂł
⭕ 1 ek. Fekete bors (frissen Ƒrölt)
⭕ 1 tk. Fokhagymapor
⭕ 2 tk. FĂŒstölt paprika
⭕ 1 tk. Ɛrölt kömĂ©ny
⭕ 2 ek. Barna cukor
⭕ 2 ek. Worcestershire szósz
⭕ 1 tk. Mustármag
⭕ 500 ml SötĂ©t sör
⭕ 3 ek. MĂ©z
⭕ 250 ml BBQ szósz
⭕ 1000 g FĂŒstölƑfa (tölgy, hickory vagy bĂŒkk)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    SzĂłjaSzĂłja
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csĂŒlköt alaposan mosd meg, majd töröld szĂĄrazra papĂ­rtörlƑvel.

    A csĂŒlköt Ă©rdemes elƑzƑ nap megmosni Ă©s a bƑrĂ©t bevagdosni, hogy a pĂĄc jobban be tudjon hatolni.

    2

    Keverd össze a sĂłt, borsot, fokhagymaport, fĂŒstölt paprikĂĄt, barna cukrot, Ƒrölt kömĂ©nyt Ă©s a mustĂĄrmagot egy tĂĄlban, majd alaposan dörzsöld be vele a csĂŒlköt.

    A fƱszereket alaposan dörzsöld be a bƑr alĂĄ is, hogy a hĂșs mindenhol Ă­zes legyen.

    3

    Helyezd a csĂŒlköt egy nagy tĂĄlba vagy zĂĄrhatĂł zacskĂłba, majd öntsd rĂĄ a sört Ă©s hagyd pĂĄcban ĂĄllni legalĂĄbb 12 ĂłrĂĄn ĂĄt hƱtƑben.

    A sör típusa befolyåsolja a végeredmény ízét. Egy vilågosabb lager sör kevésbé intenzív ízt ad, míg egy sötétebb ale vagy stout markånsabb ízt kölcsönöz.

    4

    MelegĂ­tsd elƑ a fĂŒstölƑt vagy a grillt 110-120°C-ra, Ă©s kĂ©szĂ­ts elƑ fĂŒstölƑfĂĄt a kĂ­vĂĄnt aroma elĂ©rĂ©sĂ©hez.

    A bĂŒkkfa vagy a gyĂŒmölcsfa fĂŒstje jĂłl passzol a csĂŒlökhöz.

    5

    Vedd ki a csĂŒlköt a pĂĄcbĂłl, töröld szĂĄrazra, majd helyezd a fĂŒstölƑrĂĄcsra.

    A szĂĄrazra törlĂ©s segĂ­t abban, hogy a fĂŒst jobban behatoljon a hĂșsba.

    6

    FĂŒstöld 5-6 ĂłrĂĄn keresztĂŒl, amĂ­g a kĂŒlsƑ kĂ©reg megszilĂĄrdul Ă©s a belsƑ hƑmĂ©rsĂ©klete elĂ©ri a 85-90°C-ot.

    A fĂŒstölĂ©s sorĂĄn a hƑmĂ©rsĂ©kletet tartsd stabilan. Ha a csĂŒlök tĂșl gyorsan barnul, takard le alufĂłliĂĄval.

    7

    Keverd össze a mĂ©zet, a BBQ szĂłszt Ă©s egy kevĂ©s sörmaradĂ©kot egy kis tĂĄlban, majd kend meg a csĂŒlköt ezzel a mĂĄzzal.

    A mĂĄzat a fĂŒstölĂ©s utolsĂł ĂłrĂĄjĂĄban kend fel, hogy ne Ă©gjen meg.

    8

    Tedd vissza a csĂŒlköt a fĂŒstölƑbe tovĂĄbbi 1 ĂłrĂĄra, hogy a mĂĄz karamellizĂĄlĂłdjon Ă©s az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    Figyelj rĂĄ, hogy a mĂĄz ne Ă©gjen meg a fĂŒstölƑben. Ha szĂŒksĂ©ges, csökkentsd a hƑmĂ©rsĂ©kletet.

    9

    Vedd ki a csĂŒlköt a fĂŒstölƑbƑl, Ă©s hagyd pihenni legalĂĄbb 30 percig, hogy a szaftok egyenletesen eloszoljanak.

    A pihentetĂ©shez takard le a csĂŒlköt alufĂłliĂĄval, hogy ne hƱljön ki.

    10

    Szeleteld fel vagy tépkedd szålakra, majd tålald grillezett zöldségekkel, coleslaw salåtåval vagy friss håzi kenyérrel.

    A csĂŒlök szĂĄlaira tĂ©pkedĂ©sĂ©hez hasznĂĄlj kĂ©t villĂĄt, Ă­gy könnyebben Ă©s gyorsabban megy.