FĂŒstölt BBQ marhafarok tĂĄlalva

FĂŒstölt BBQ Marhafarok

A fĂŒstölt BBQ marhafarok egy igazĂĄn kĂŒlönleges fogĂĄs, amely a marhahĂșs gazdag Ă­zĂ©t ötvözi az amerikai BBQ technikĂĄval. A marhafarok termĂ©szetes kollagĂ©ntartalma kĂŒlönösen jĂłl harmonizĂĄl a hosszĂș fĂŒstölĂ©ssel, amelynek köszönhetƑen a hĂșs rendkĂ­vĂŒl omlĂłs lesz. A marhafarok hagyomĂĄnyosan pörköltek Ă©s levesek alapanyaga, de a BBQ vilĂĄgĂĄban is egyre nagyobb nĂ©pszerƱsĂ©gnek örvend. A tölgy vagy hickory fĂŒstje kĂŒlönösen jĂłl kiemeli a marha termĂ©szetes Ă­zĂ©t, mĂ­g a mĂ©z Ă©s a BBQ szĂłsz Ă©des-fĂŒstös egyensĂșlyt alkot. Ez az Ă©tel tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs egy autentikus BBQ partyra, csalĂĄdi grillezĂ©sre vagy akĂĄr egy kĂŒlönleges ebĂ©dre. Ha igazĂĄn autentikus BBQ Ă©lmĂ©nyre vĂĄgysz, tĂĄlald grillezett zöldsĂ©gekkel Ă©s egy adag coleslaw salĂĄtĂĄval!

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 5 óra
Teljes 5 Ăłra 30 perc
820 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 1500 g Marhafarok
⭕ 2 tk. Durva szemcsĂ©jƱ sĂł
⭕ 1 tk. Fekete bors (frissen Ƒrölt)
⭕ 1 tk. Fokhagymapor
⭕ 2 tk. FĂŒstölt paprika
⭕ 1 tk. Ɛrölt kömĂ©ny
⭕ 1 ek. Barna cukor
⭕ 2 ek. Worcestershire szósz
⭕ 2 ek. Almaecet
⭕ 2 ek. MĂ©z
⭕ 200 ml BBQ szósz
⭕ 500 g FĂŒstölƑfa (tölgy, hickory vagy cseresznye)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    SzĂłjaSzĂłja
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhafarkat alaposan mosd meg, majd töröld szĂĄrazra papĂ­rtörlƑvel.

    A marhafarkat Ă©rdemes több darabra vĂĄgni a könnyebb kezelhetƑsĂ©g Ă©rdekĂ©ben.

    2

    Keverd össze a sĂłt, borsot, fokhagymaport, fĂŒstölt paprikĂĄt, barna cukrot Ă©s Ƒrölt kömĂ©nyt egy tĂĄlban, majd alaposan dörzsöld be a marhafarkat ezzel a fƱszerkeverĂ©kkel.

    A fƱszereket alaposan nyomkodd a hĂșsba, hogy mindenhol egyenletesen befedje.

    3

    Hagyd a hĂșst a hƱtƑben legalĂĄbb 6 ĂłrĂĄn ĂĄt pihenni, hogy az Ă­zek jĂłl összeĂ©rjenek.

    A legjobb eredmĂ©ny Ă©rdekĂ©ben hagyd a hĂșst egy egĂ©sz Ă©jszakĂĄn ĂĄt pĂĄcolĂłdni.

    4

    MelegĂ­tsd elƑ a fĂŒstölƑt vagy a grillt 110-120°C-ra, Ă©s kĂ©szĂ­ts elƑ fĂŒstölƑfĂĄt a kĂ­vĂĄnt aroma elĂ©rĂ©sĂ©hez.

    A hƑmĂ©rsĂ©kletet tartsd stabilan, hogy a hĂșs egyenletesen sĂŒljön.

    5

    Helyezd a marhafarkat a fĂŒstölƑrĂĄcsra, Ă©s fĂŒstöld 4-5 ĂłrĂĄn keresztĂŒl, amĂ­g a belsƑ hƑmĂ©rsĂ©klete elĂ©ri a 85-90°C-ot, Ă©s a hĂșs omlĂłs lesz.

    A fĂŒstölĂ©si idƑ fĂŒgg a hĂșs vastagsĂĄgĂĄtĂłl. A belsƑ hƑmĂ©rsĂ©kletet hĂșshƑmĂ©rƑvel ellenƑrizd. A hĂșs akkor jĂł, ha a csontrĂłl könnyen levĂĄlik.

    6

    Keverd össze a mézet, a BBQ szószt, a Worcestershire szószt és az almaecetet egy kis tålban.

    Kóstold meg a måzat, és ízlés szerint ållítsd be az arånyokat.

    7

    Amikor a hĂșs elĂ©ri a 85°C-os belsƑ hƑmĂ©rsĂ©kletet, kend meg a mĂĄzzal, majd fĂŒstöld tovĂĄbbi 30 percig, hogy az Ă­zek jĂłl összeĂ©rjenek.

    A mĂĄz segĂ­t a hĂșs szĂ©p szĂ­nĂ©nek kialakĂ­tĂĄsĂĄban Ă©s az Ă­zek mĂ©lyĂ­tĂ©sĂ©ben.

    8

    Vedd ki a marhafarkat a fĂŒstölƑbƑl, Ă©s hagyd pihenni legalĂĄbb 15 percig, hogy a szaftok egyenletesen eloszoljanak.

    A pihentetĂ©s alatt a hĂșs mĂ©g omlĂłsabb lesz.

    9

    TĂĄlald grillezett zöldsĂ©gekkel, friss salĂĄtĂĄval vagy sĂŒlt burgonyĂĄval.

    A fĂŒstölt marhafarok gazdag Ă­ze jĂłl passzol a friss, könnyed köretekhez.