FĂŒstölt BBQ tarja whisky-szĂłsszal tĂĄlalva

FĂŒstölt BBQ Tarja Whisky-SzĂłsszal

A fĂŒstölt BBQ tarja whisky-szĂłsszal egy igazi BBQ klasszikus, amely a sertĂ©shĂșs gazdag Ă­zĂ©t ötvözi a fĂŒstös whisky mĂĄz Ă©des Ă©s karamellizĂĄlt aromĂĄival. A tarja termĂ©szetes zsĂ­rja kĂŒlönösen jĂłl harmonizĂĄl a fĂŒstös Ă©s karamellizĂĄlt Ă­zekkel, amelyeket a whisky-szĂłsz tesz teljessĂ©. A BBQ vilĂĄgĂĄban a tarja az egyik legnĂ©pszerƱbb hĂșsrĂ©sz, mivel a hosszĂș sĂŒtĂ©si idƑ alatt a kollagĂ©n Ă©s a zsiradĂ©k kiolvad, Ă­gy az eredmĂ©ny egy hihetetlenĂŒl omlĂłs Ă©s Ă­zes hĂșs lesz. Az almafa vagy hickory fĂŒstje kĂŒlönösen jĂłl kiemeli a sertĂ©shĂșs karakteres Ă­zĂ©t, mĂ­g a whisky Ă©s a mĂ©zes BBQ mĂĄz Ă©des Ă©s fĂŒstös egyensĂșlyt teremt. Ez az Ă©tel tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs BBQ partikra, csalĂĄdi grillezĂ©sekre vagy akĂĄr egy ĂŒnnepi asztalra. Ha igazĂĄn autentikus BBQ Ă©lmĂ©nyre vĂĄgysz, tĂĄlald grillezett zöldsĂ©gekkel Ă©s egy adag sĂŒlt burgonyĂĄval!

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 4 óra
Teljes 4 Ăłra 30 perc
780 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 1500 g SertĂ©starja
⭕ 2 tk. Durva szemcsĂ©jƱ sĂł
⭕ 1 tk. Fekete bors (frissen Ƒrölt)
⭕ 1 tk. Fokhagymapor
⭕ 2 tk. FĂŒstölt paprika
⭕ 1 tk. Ɛrölt kömĂ©ny
⭕ 1 ek. Barna cukor
⭕ 2 ek. Almaecet
⭕ 2 ek. Worcestershire szósz
⭕ 100 ml Whisky
⭕ 3 ek. MĂ©z
⭕ 200 ml BBQ szósz
⭕ 500 g FĂŒstölƑfa (tölgy, hickory vagy cseresznye)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    SzĂłjaSzĂłja
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertĂ©starjĂĄt töröld szĂĄrazra papĂ­rtörlƑvel, majd szĂłrd meg sĂłval, borssal, fokhagymaporral, fĂŒstölt paprikĂĄval Ă©s Ƒrölt kömĂ©nnyel.

    A fƱszereket alaposan dörzsöld be a hĂșsba, hogy mindenhol egyenletesen fedje.

    2

    Hagyd a fƱszerezett tarjĂĄt a hƱtƑben legalĂĄbb 6 ĂłrĂĄn ĂĄt pihenni, hogy az Ă­zek jĂłl összeĂ©rjenek.

    A legjobb eredmĂ©ny Ă©rdekĂ©ben hagyd a tarjĂĄt egy Ă©jszakĂĄn ĂĄt pĂĄcolĂłdni a hƱtƑben.

    3

    MelegĂ­tsd elƑ a fĂŒstölƑt vagy a grillt 110-120°C-ra, Ă©s kĂ©szĂ­ts elƑ fĂŒstölƑfĂĄt a kĂ­vĂĄnt aroma elĂ©rĂ©sĂ©hez.

    A hƑmĂ©rsĂ©klet pontos betartĂĄsa kulcsfontossĂĄgĂș a hĂșs egyenletes ĂĄtsĂŒlĂ©sĂ©hez Ă©s a kiszĂĄradĂĄs elkerĂŒlĂ©sĂ©hez. HasznĂĄlj hƑmĂ©rƑt a fĂŒstölƑben/grillen.

    4

    Helyezd a tarjĂĄt a fĂŒstölƑrĂĄcsra, Ă©s fĂŒstöld 3-4 ĂłrĂĄn keresztĂŒl, amĂ­g a belsƑ hƑmĂ©rsĂ©klete elĂ©ri a 75°C-ot.

    A fĂŒstölĂ©s sorĂĄn idƑnkĂ©nt ellenƑrizd a hĂșs belsƑ hƑmĂ©rsĂ©kletĂ©t egy hĂșshƑmĂ©rƑvel. Ha a hĂșs tĂșl gyorsan barnul, lazĂĄn takard le alufĂłliĂĄval.

    5

    Keverd össze a whiskyt, a mĂ©zet, a BBQ szĂłszt, az almaecetet Ă©s a Worcestershire szĂłszt egy kis tĂĄlban, majd fƑzd össze közepes lĂĄngon 5-10 perc alatt, amĂ­g besƱrƱsödik.

    KĂłstold meg a szĂłszt fƑzĂ©s közben, Ă©s Ă­zlĂ©s szerint adj hozzĂĄ több mĂ©zet, ha Ă©desebben szereted, vagy több almaecetet, ha savanykĂĄsabban.

    6

    Amikor a tarja elĂ©ri a 75°C-os belsƑ hƑmĂ©rsĂ©kletet, kend meg a whisky-szĂłsszal, majd fĂŒstöld tovĂĄbbi 30-40 percig, amĂ­g a belsƑ hƑmĂ©rsĂ©klet elĂ©ri a 85°C-ot.

    A szĂłszt több rĂ©tegben is felkenheted a hĂșsra a fĂŒstölĂ©s utolsĂł szakaszĂĄban, hogy mĂ©g intenzĂ­vebb Ă­zt kapj.

    7

    Vedd ki a tarjĂĄt a fĂŒstölƑbƑl, Ă©s hagyd pihenni legalĂĄbb 15 percig, hogy a szaftok egyenletesen eloszoljanak.

    A pihentetĂ©s sorĂĄn a hĂșsrostok ellazulnak, Ă­gy a hĂșs szaftosabb marad. Takard le lazĂĄn alufĂłliĂĄval, hogy melegen tartsd.

    8

    Szeleteld fel vĂ©konyan, Ă©s tĂĄlald grillezett zöldsĂ©gekkel vagy sĂŒlt burgonyĂĄval.

    A hĂșst a rostokra merƑlegesen szeleteld, hogy könnyebb legyen rĂĄgni.