A sertĂ©starjĂĄt töröld szĂĄrazra papĂrtörlĆvel, majd szĂłrd meg sĂłval, borssal, fokhagymaporral, fĂŒstölt paprikĂĄval Ă©s Ćrölt kömĂ©nnyel.
A fƱszereket alaposan dörzsöld be a hĂșsba, hogy mindenhol egyenletesen fedje.
Hagyd a fƱszerezett tarjĂĄt a hƱtĆben legalĂĄbb 6 ĂłrĂĄn ĂĄt pihenni, hogy az Ăzek jĂłl összeĂ©rjenek.
A legjobb eredmĂ©ny Ă©rdekĂ©ben hagyd a tarjĂĄt egy Ă©jszakĂĄn ĂĄt pĂĄcolĂłdni a hƱtĆben.
MelegĂtsd elĆ a fĂŒstölĆt vagy a grillt 110-120°C-ra, Ă©s kĂ©szĂts elĆ fĂŒstölĆfĂĄt a kĂvĂĄnt aroma elĂ©rĂ©sĂ©hez.
A hĆmĂ©rsĂ©klet pontos betartĂĄsa kulcsfontossĂĄgĂș a hĂșs egyenletes ĂĄtsĂŒlĂ©sĂ©hez Ă©s a kiszĂĄradĂĄs elkerĂŒlĂ©sĂ©hez. HasznĂĄlj hĆmĂ©rĆt a fĂŒstölĆben/grillen.
Helyezd a tarjĂĄt a fĂŒstölĆrĂĄcsra, Ă©s fĂŒstöld 3-4 ĂłrĂĄn keresztĂŒl, amĂg a belsĆ hĆmĂ©rsĂ©klete elĂ©ri a 75°C-ot.
A fĂŒstölĂ©s sorĂĄn idĆnkĂ©nt ellenĆrizd a hĂșs belsĆ hĆmĂ©rsĂ©kletĂ©t egy hĂșshĆmĂ©rĆvel. Ha a hĂșs tĂșl gyorsan barnul, lazĂĄn takard le alufĂłliĂĄval.
Keverd össze a whiskyt, a mĂ©zet, a BBQ szĂłszt, az almaecetet Ă©s a Worcestershire szĂłszt egy kis tĂĄlban, majd fĆzd össze közepes lĂĄngon 5-10 perc alatt, amĂg besƱrƱsödik.
KĂłstold meg a szĂłszt fĆzĂ©s közben, Ă©s ĂzlĂ©s szerint adj hozzĂĄ több mĂ©zet, ha Ă©desebben szereted, vagy több almaecetet, ha savanykĂĄsabban.
Amikor a tarja elĂ©ri a 75°C-os belsĆ hĆmĂ©rsĂ©kletet, kend meg a whisky-szĂłsszal, majd fĂŒstöld tovĂĄbbi 30-40 percig, amĂg a belsĆ hĆmĂ©rsĂ©klet elĂ©ri a 85°C-ot.
A szĂłszt több rĂ©tegben is felkenheted a hĂșsra a fĂŒstölĂ©s utolsĂł szakaszĂĄban, hogy mĂ©g intenzĂvebb Ăzt kapj.
Vedd ki a tarjĂĄt a fĂŒstölĆbĆl, Ă©s hagyd pihenni legalĂĄbb 15 percig, hogy a szaftok egyenletesen eloszoljanak.
A pihentetĂ©s sorĂĄn a hĂșsrostok ellazulnak, Ăgy a hĂșs szaftosabb marad. Takard le lazĂĄn alufĂłliĂĄval, hogy melegen tartsd.
Szeleteld fel vĂ©konyan, Ă©s tĂĄlald grillezett zöldsĂ©gekkel vagy sĂŒlt burgonyĂĄval.
A hĂșst a rostokra merĆlegesen szeleteld, hogy könnyebb legyen rĂĄgni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.