FĂŒstölt fokhagymĂĄs barbecue szĂłsz tĂĄlalva

FĂŒstölt fokhagymĂĄs barbecue szĂłsz

A fĂŒstölt fokhagymĂĄs barbecue szĂłsz az amerikai grillezĂ©s esszenciĂĄja, amely fĂŒstös, Ă©des Ă©s enyhĂ©n savanykĂĄs Ă­zeket ötvöz. Ez a szĂłsz tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs bordĂĄkhoz, csirkĂ©hez vagy akĂĄr zöldsĂ©gekhez is. A fĂŒstölt fokhagyma karakteres aromĂĄja Ă©s a barna cukor Ă©dessĂ©ge harmonikus Ă­zvilĂĄgot teremt, amely feldob bĂĄrmilyen grillpartit. Tipp: Adj hozzĂĄ egy csipet cayenne borsot, ha egy kis csĂ­pƑssĂ©gre vĂĄgysz.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 200 ml Ketchup
⭕ 50 g Barna cukor
⭕ 2 tk. FĂŒstölt paprika
⭕ 1 ek. Worcestershire szósz
⭕ 2 ek. Almaecet
⭕ 1 gerezd FĂŒstölt fokhagyma (pĂŒrĂ©sĂ­tett)
⭕ 1 db FƑzƑhagyma (aprított)
⭕ 1 ek. Olívaolaj
⭕ 1 csipet Só
⭕ 1 csipet Ɛrölt fekete bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    Hevítsd fel az olívaolajat egy közepes låbosban, és pårold meg benne az aprított hagymåt 2-3 percig.

    Az olĂ­vaolaj helyett hasznĂĄlhatsz mĂĄs növĂ©nyi olajat is. A hagymĂĄt ne pirĂ­tsd tĂșl, csak pĂĄrold ĂŒvegesre.

    2

    Add hozzĂĄ a fĂŒstölt fokhagymĂĄt, Ă©s keverd meg, hogy az aromĂĄk felszabaduljanak.

    Ha nincs fĂŒstölt fokhagymĂĄd, hasznĂĄlhatsz normĂĄl fokhagymĂĄt Ă©s egy kevĂ©s fĂŒstölt paprikaport a fĂŒstös Ă­zĂ©rt.

    3

    Öntsd hozzĂĄ a ketchupot, a barna cukrot Ă©s a fĂŒstölt paprikĂĄt, majd alaposan keverd össze.

    A barna cukor helyett hasznĂĄlhatsz melaszt is. A fĂŒstölt paprika helyett hasznĂĄlhatsz chilit, ha csĂ­pƑsebb szĂłszt szeretnĂ©l.

    4

    Add hozzĂĄ a Worcestershire szĂłszt, az almaecetet, a sĂłt Ă©s a borsot, majd lassĂș tƱzön fƑzd 10-15 percig, amĂ­g a szĂłsz besƱrƱsödik.

    Az almaecet helyett hasznĂĄlhatsz fehĂ©rborecetet is. Fontos, hogy a szĂłsz lassĂș tƱzön fƑjön, hogy ne Ă©gjen le.

    5

    Folyamatos keverĂ©s mellett hagyd, hogy a szĂłsz selymes ĂĄllagot Ă©rjen el. ÍzlĂ©s szerint tovĂĄbb fƱszerezheted.

    Ha a szĂłsz tĂșl sƱrƱ, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s vizet. Ha tĂșl hĂ­g, fƑzd tovĂĄbb, amĂ­g besƱrƱsödik.

    6

    Hagyd kissĂ© hƱlni, majd tĂĄlald grillezett hĂșsokhoz, bordĂĄkhoz vagy akĂĄr sĂŒlt zöldsĂ©gekhez.

    A szĂłszt hƱtƑben tĂĄrolhatod, Ă©s tĂĄlalĂĄs elƑtt felmelegĂ­theted.