Füstölt Lazac Burger tálalva

Füstölt Lazac Burger

A Füstölt Lazac Burger egy elegáns és könnyű fogás, amely a tenger gyümölcseit ötvözi a modern gyorsételek világával. A kapros sajtos krém és a füstölt lazac tökéletes harmóniát alkot, amit a friss zöldségek és a ropogós zsemle tovább gazdagítanak. Ez az étel különleges választás baráti összejövetelekre vagy gyors, mégis ínycsiklandó vacsorákhoz. A recept inspirációja a skandináv konyha ízvilágából származik, ahol a lazac és a kapor gyakran kerül előtérbe.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 15 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Füstölt lazac
100 g Krémes sajt (pl. mascarpone)
10 g Kapor (friss)
50 g Rukkolasaláta
1 db Uborka
1 db Vöröshagyma
20 ml Citromlé
4 db Zsemle
30 ml Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a krémes sajtot aprított kaporral és egy kevés citromlével. Ízlés szerint sózd és borsozd.

    A krémsajtot előzőleg vedd ki a hűtőből, hogy könnyebben lehessen keverni. A citromlé frissességet ad a krémnek.

    2

    Pirítsd meg a zsemlék belső oldalát egy serpenyőben vagy sütőben, hogy ropogósak legyenek.

    A pirítás megakadályozza, hogy a zsemle átázzon a krémtől és a lazactól. A sütőben egyenletesebben pirul.

    3

    Vágd vékony szeletekre az uborkát és a vöröshagymát. Készítsd elő a rukkolasalátát.

    Az uborkát hámozhatod is, ha nem szereted a héját. A vöröshagymát áztasd hideg vízbe, hogy enyhébb legyen az íze.

    4

    Állítsd össze a burgert: helyezd a zsemle alsó felére a rukkolát, tedd rá a füstölt lazacot, rétegezd rá az uborkát és a hagymát, majd adj hozzá egy kanál kapros sajtos krémet. Zárd le a zsemle felső részével.

    A füstölt lazac helyett használhatsz grillezett lazacot is. A rétegezésnél figyelj, hogy minden íz egyenletesen eloszoljon.