Füstölt lazacos palacsinta

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Búzaliszt
2 db Tojás
250 ml Tej
100 ml Szódavíz
1 csipet
2 ek. Napraforgóolaj
200 g Füstölt lazac
150 g Krémsajt
100 g Tejföl
5 g Friss kapor
1 ek. Citromlé
0.5 tk. Őrölt fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá a tojásokat.

    A lisztet érdemes átszitálni, hogy elkerüld a csomósodást.

    2

    Fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a szódavizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.

    A szódavíztől a palacsinta könnyebb és légiesebb lesz. Ha nincs szódavized, használhatsz helyette több tejet.

    3

    Hagyd pihenni a tésztát 15-20 percig, hogy az alapanyagok jól összeérjenek.

    A pihentetés alatt a liszt megduzzad, így a palacsinta könnyebben sül és kevésbé szakad.

    4

    Egy serpenyőt kenj ki kevés olajjal, és forrósítsd fel közepes lángon.

    A serpenyő legyen megfelelően forró, de ne égesd meg az olajat. Használhatsz palacsintasütőt is.

    5

    Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el. Süsd 2-3 percig, amíg a szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől, majd fordítsd meg, és süsd további 1-2 percig.

    Ha a tészta túl vastag, adj hozzá egy kevés tejet. Ha túl vékony, adj hozzá egy kevés lisztet.

    6

    Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, időnként újraolajozva a serpenyőt.

    A serpenyőt csak akkor kend újra olajjal, ha a palacsinta kezd leragadni.

    7

    A töltelékhez keverd össze a krémsajtot, a tejfölt, az apróra vágott friss kaprot, a citromlevet és az őrölt fekete borsot.

    A töltelékhez használhatsz más fűszereket is, például snidlinget, petrezselymet vagy fokhagymát.

    8

    A kész palacsintákat kend meg a krémsajtos keverékkel, majd helyezz rá vékony szeletekre vágott füstölt lazacot.

    A lazacot vékony szeletekre vágd, hogy könnyen lehessen feltekerni a palacsintát.

    9

    Hajtsd össze vagy tekerd fel a palacsintákat, majd tálalás előtt díszítsd friss kaporral.

    A feltekert palacsintákat tálalás előtt hűtsd le egy kicsit, hogy a töltelék megdermedjen.

    10

    Tálald frissen, egy kevés extra citromlével meghintve az ízek kiemelésére.

    A citromlé mellett kínálhatsz hozzá friss, aprított snidlinget vagy kaprot is.