Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá a tojásokat.
A lisztet érdemes átszitálni, hogy elkerüld a csomósodást.
Fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a szódavizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.
A szódavíztől a palacsinta könnyebb és légiesebb lesz. Ha nincs szódavized, használhatsz helyette több tejet.
Hagyd pihenni a tésztát 15-20 percig, hogy az alapanyagok jól összeérjenek.
A pihentetés alatt a liszt megduzzad, így a palacsinta könnyebben sül és kevésbé szakad.
Egy serpenyőt kenj ki kevés olajjal, és forrósítsd fel közepes lángon.
A serpenyő legyen megfelelően forró, de ne égesd meg az olajat. Használhatsz palacsintasütőt is.
Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el. Süsd 2-3 percig, amíg a szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől, majd fordítsd meg, és süsd további 1-2 percig.
Ha a tészta túl vastag, adj hozzá egy kevés tejet. Ha túl vékony, adj hozzá egy kevés lisztet.
Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, időnként újraolajozva a serpenyőt.
A serpenyőt csak akkor kend újra olajjal, ha a palacsinta kezd leragadni.
A töltelékhez keverd össze a krémsajtot, a tejfölt, az apróra vágott friss kaprot, a citromlevet és az őrölt fekete borsot.
A töltelékhez használhatsz más fűszereket is, például snidlinget, petrezselymet vagy fokhagymát.
A kész palacsintákat kend meg a krémsajtos keverékkel, majd helyezz rá vékony szeletekre vágott füstölt lazacot.
A lazacot vékony szeletekre vágd, hogy könnyen lehessen feltekerni a palacsintát.
Hajtsd össze vagy tekerd fel a palacsintákat, majd tálalás előtt díszítsd friss kaporral.
A feltekert palacsintákat tálalás előtt hűtsd le egy kicsit, hogy a töltelék megdermedjen.
Tálald frissen, egy kevés extra citromlével meghintve az ízek kiemelésére.
A citromlé mellett kínálhatsz hozzá friss, aprított snidlinget vagy kaprot is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.