Füstölt paprikás majonéz tálalva

Füstölt paprikás majonéz

A füstölt paprikás majonéz a klasszikus majonéz egy különleges változata, amelyet a füstölt paprika gazdag, fűszeres íze tesz különlegessé. Ez a recept tökéletes azok számára, akik szeretnék feldobni a megszokott ételeiket valami újjal és izgalmassal. A füstölt paprikát a spanyol konyha ihlette, és nagyszerűen illik sült burgonyához, grillezett húsokhoz vagy zöldségekhez. Az egyszerűen elkészíthető házi majonéz garantáltan friss és krémes állagú lesz, és otthonodban is könnyedén elkészítheted.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 10 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Tojássárgája
200 ml Olívaolaj
10 ml Citromlé
1 tk. Füstölt paprika
1 gerezd Fokhagyma
0.5 tk.
0.25 tk. Bors
10 g Mustár

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Válaszd szét a tojássárgáját a fehérjétől, és tedd a sárgájákat egy tiszta, száraz tálba.

    Fontos, hogy a tál és a habverő is teljesen száraz legyen, mert a nedvesség megakadályozhatja a majonéz sűrűsödését.

    2

    Add hozzá a mustárt, a citromlevet és a sót, majd habverővel alaposan keverd össze.

    A mustár segít emulgeálni a tojássárgáját és az olajat, így stabilabb lesz a majonéz. A citromlé pedig friss ízt ad.

    3

    Kezdj el vékony sugárban olívaolajat csorgatni a keverékhez, miközben folyamatosan habverővel kevered. Ügyelj rá, hogy a keverék mindig sűrű és krémes maradjon.

    Ez a legfontosabb lépés! Az olajat nagyon lassan, szinte cseppenként kell adagolni, különben a majonéz kicsapódhat. Ha túl híg, adj hozzá még egy kis citromlevet, ha túl sűrű, egy kevés vizet.

    4

    Amikor az összes olívaolaj hozzáadása megtörtént, reszeld bele a fokhagymát, és keverd el egyenletesen.

    A fokhagymát nagyon finomra reszeld, hogy ne legyenek benne nagyobb darabok.

    5

    Add hozzá a füstölt paprikát és a borsot, majd alaposan keverd össze, hogy az ízek teljesen elkeveredjenek.

    Kóstold meg, és ízlés szerint adj hozzá több füstölt paprikát vagy borsot.

    6

    Hűtsd le a majonézt legalább 15 percre, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt keverd át még egyszer.

    A hűtés segít a majonéznek még jobban összeállni és az ízeknek harmonizálódni.

    7

    Tálald frissen sült burgonyával, grillezett húsokkal vagy zöldségekkel. Légmentesen zárható edényben hűtőben 3-4 napig eltartható.

    A házi majonéz nem tartalmaz tartósítószert, ezért hamarabb megromlik, mint a bolti. Mindig hűtőben tárold!