Füstölt sonka sült tojással, friss kenyérrel tálalva

Füstölt sonka sült tojással

A füstölt sonka sült tojással egy igazi klasszikus reggeli fogás, amely nemcsak gyorsan elkészíthető, de tápláló és ízletes is. Ez a recept remek választás azok számára, akik egy kiadós és egyszerű étellel szeretnék indítani a napot. A ropogós sonka és a lágy tojássárgája tökéletes párosítás, amely garantáltan feldobja a reggeleket.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
340 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Füstölt sonka (szeletelt)
4 db Tojás
20 ml Olívaolaj
10 g Friss petrezselyem
0.5 tk.
0.25 tk. Bors
4 szelet Friss kenyér vagy pirítós

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Hevíts fel egy nagy serpenyőt közepes lángon, és adj hozzá egy kevés olívaolajat.

    A serpenyő legyen elég nagy ahhoz, hogy a sonka és a tojások kényelmesen elférjenek benne.

    2

    A füstölt sonka szeleteket tedd a serpenyőbe, és pirítsd meg őket 2-3 percig mindkét oldalon, amíg enyhén ropogósak lesznek. Tedd félre egy tányérra.

    Vigyázz, hogy a sonka ne égjen meg, mert keserű lesz. Ha túl gyorsan pirul, vedd lejjebb a lángot.

    3

    A serpenyőben süsd meg a tojásokat, hogy a sárgájuk folyós maradjon. Ízesítsd sóval és borssal.

    A tojásokat fedő alatt is sütheted, ha jobban szereted a keményebb sárgáját.

    4

    A sült sonkát és a tojásokat tálald melegen, friss kenyér vagy pirítós kíséretében. Szórd meg aprított friss petrezselyemmel.

    Azonnal tálald, hogy a tojás sárgája még folyós legyen.

    5

    Ha szeretnéd, a sonkát és a tojást együtt is sütheted, hogy még intenzívebb ízeket kapj.

    Ebben az esetben a sonkát először pirítsd meg, majd üss rá a tojásokat a serpenyőbe.