Hevíts fel egy nagy serpenyőt közepes lángon, és adj hozzá egy kevés olívaolajat.
A serpenyő legyen elég nagy ahhoz, hogy a sonka és a tojások kényelmesen elférjenek benne.
A füstölt sonka szeleteket tedd a serpenyőbe, és pirítsd meg őket 2-3 percig mindkét oldalon, amíg enyhén ropogósak lesznek. Tedd félre egy tányérra.
Vigyázz, hogy a sonka ne égjen meg, mert keserű lesz. Ha túl gyorsan pirul, vedd lejjebb a lángot.
A serpenyőben süsd meg a tojásokat, hogy a sárgájuk folyós maradjon. Ízesítsd sóval és borssal.
A tojásokat fedő alatt is sütheted, ha jobban szereted a keményebb sárgáját.
A sült sonkát és a tojásokat tálald melegen, friss kenyér vagy pirítós kíséretében. Szórd meg aprított friss petrezselyemmel.
Azonnal tálald, hogy a tojás sárgája még folyós legyen.
Ha szeretnéd, a sonkát és a tojást együtt is sütheted, hogy még intenzívebb ízeket kapj.
Ebben az esetben a sonkát először pirítsd meg, majd üss rá a tojásokat a serpenyőbe.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.