Ropogós fűszeres burgonya aranybarnára sütve, friss zöldfűszerekkel megszórva

Fűszeres burgonya

A Fűszeres burgonya egy egyszerű, de ínycsiklandó köret, amely remekül illik szinte bármilyen főételhez. A burgonya az alapja, amit különböző fűszerekkel ízesítenek, mint a fokhagyma, rozmaring, vagy pirospaprika, így egy igazán ízgazdag és karakteres ételt kapunk. A fűszeres burgonya nemcsak finom, hanem rendkívül sokoldalú is, hiszen változatos fűszerekkel könnyedén megváltoztathatjuk az ízvilágát. Az étel gyorsan elkészíthető, és garantáltan mindenki kedvence lesz. Tökéletes választás egy gyors és finom körethez, ami ráadásul még egészséges is.

A fűszeres burgonya egy igazán kellemes kiegészítője lehet bármilyen húsos ételnek, és egy egyszerű, de nagyszerű választás a hétköznapokra.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
800 g Burgonya
3 ek. Olívaolaj
1 tk Fokhagymapor
1 tk Pirospaprika
1 tk Oregánó
0.5 tk Rozmaring
1 tk Info
0.5 tk Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyákat megmossuk, megtisztítjuk és tetszőleges darabokra vágjuk.

    A burgonyákat lehetőleg egyforma méretűre vágd, hogy egyenletesen süljenek meg.

    2

    Egy nagy tálban összekeverjük az olívaolajat, fokhagymaport, pirospaprikát, oregánót, rozmaringot, sót és borsot.

    Kóstold meg a fűszerkeveréket, és ízlés szerint igazítsd a mennyiségeket.

    3

    A burgonyadarabokat a fűszeres keverékkel jól összeforgatjuk, hogy minden darabot egyenletesen bevonjon.

    Használj kezedet a forgatáshoz, így biztos lehetsz benne, hogy mindenhol éri a fűszer.

    4

    Egy tepsire sütőpapírt helyezünk, és a burgonyadarabokat egyenletesen eloszlatjuk rajta.

    Ne tedd a burgonyadarabokat egymásra, mert akkor nem sülnek ropogósra. Ha sok a burgonya, inkább két tepsiben süsd.

    5

    Előmelegített sütőben 200°C-on kb. 25-30 percig sütjük, amíg a burgonya kívül ropogós, belül puha lesz.

    A sütési idő függ a burgonya fajtájától és a darabok méretétől. Félidőben forgasd meg a burgonyát, hogy minden oldala egyenletesen süljön. Villával ellenőrizd, hogy a belseje is megpuhult-e.

    6

    Forrón, friss zöldfűszerekkel megszórva, köretként vagy önálló ételként tálaljuk.

    A petrezselyem, a snidling vagy a koriander is remekül illik hozzá.