Fűszeres csokoládéba mártott gofri tálalva

Fűszeres Csokoládéba Mártott Gofri

A fűszeres csokoládéba mártott gofri egy igazi különlegesség, amelyet az egzotikus fűszerek és az étcsokoládé harmonikus kombinációja tesz egyedivé. A fahéj és a szerecsendió melegséget ad a tésztának, míg a csili enyhe pikánsságot kölcsönöz neki, amely tökéletesen kiegyensúlyozza az étcsokoládé gazdag ízét. Ez a desszert tökéletes választás egy hideg téli estére vagy különleges alkalmakra. Ha szeretnéd még tovább fokozni az élményt, próbáld ki egy csésze forró csokoládéval vagy egy kis tengeri sóval megszórva!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
640 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
1 tk. Sütőpor
1 csipet
2 ek. Cukor
2 db Tojás
80 g Vaj
200 ml Tej
1 tk. Vanília kivonat
1 tk. Őrölt fahéj
0.5 tk. Őrölt szerecsendió
0.5 tk. Őrölt csili
150 g Étcsokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A vajat olvaszd meg egy kis lábosban, majd hagyd hűlni szobahőmérsékletűre.

    Fontos, hogy a vaj ne legyen túl forró, mert megfőzheti a tojásokat a tésztában.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót, a cukrot, a fahéjat, a szerecsendiót és az őrölt csilit. Ezek a fűszerek egyedi, melegséget adó ízt kölcsönöznek a gofrinak.

    A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha nem szereted a csípőset, a csilit hagyd ki.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá az olvasztott vajat, a vaníliát és a tejet. Keverd simára, hogy homogén tésztát kapj.

    Fontos, hogy a vaj ne legyen túl forró, amikor hozzáadod a tojásokhoz, mert különben megfőheti azokat. A tésztának simának és csomómentesnek kell lennie.

    4

    Fokozatosan öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, miközben folyamatosan kevered. Ügyelj arra, hogy ne keverd túl, mert ettől a tészta kemény lehet!

    Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy nedvesek lesznek. A csomók nem baj, azok eltűnnek a sütés során.

    5

    Melegítsd elő a gofrisütőt és enyhén kend meg vajjal vagy olajjal, hogy ne ragadjon le a tészta.

    Használj sütőspray-t a gofrisütőhöz, így még könnyebben elkerülheted a letapadást.

    6

    Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, majd süsd aranybarnára, körülbelül 3-5 percig. Az idő a sütő teljesítményétől függően változhat.

    Ne nyisd ki a gofrisütőt sütés közben, mert a gofri összetörik.

    7

    Vedd ki a kész gofrit, majd hagyd kicsit hűlni egy rácson, hogy ropogós maradjon.

    A rácsra helyezés azért fontos, hogy a gőz távozhasson, és a gofri ne ázzon el.

    8

    Olvaszd meg az étcsokoládét vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben alacsony fokozaton, majd mártsd bele a gofrik egyik oldalát.

    A csokoládéba keverhetsz egy kevés tejszínt vagy vajat, hogy fényesebb és selymesebb legyen.

    9

    Helyezd a csokoládéba mártott gofrikat sütőpapírra, és hagyd megdermedni a csokoládét, mielőtt tálalod.

    A csokoládét gyorsabban megdermesztheted, ha a gofrikat hűtőbe teszed pár percre.

    10

    Tálald frissen, opcionálisan megszórhatod egy kevés tengeri sóval vagy kakaóporral az extra ízélményért.

    Egy gombóc vaníliafagylalttal is tökéletes desszert!