A fügéket alaposan mosd meg, és szárítsd meg egy tiszta konyharuhán.
A sérült vagy puha fügéket ne használd, mert azok könnyen széteshetnek a savanyítás során.
Válassz ki egy tiszta befőttesüveget, és helyezd bele a fügéket.
A befőttesüveg legyen alaposan kimosva és fertőtlenítve, hogy elkerüld a penészedést.
Egy lábasban forrald fel a vizet, az ecetet, a mézet, a barnacukrot, a sót, a fahéjrudat, a szegfűszeget, a babérlevelet, a fekete borsot, a mustármagot és a chili pelyhet.
Kóstold meg a páclevet forralás közben, és igazítsd a fűszerezést a saját ízlésed szerint.
Miután a páclé felforrt, hagyd kicsit hűlni, hogy ne legyen túl forró, amikor a fügére öntöd.
A túl forró páclé megpuhíthatja a fügéket, ezért fontos, hogy kissé hűljön.
Öntsd a langyos páclevet a fügékre, ügyelve arra, hogy teljesen ellepje.
Ha nem lepi el teljesen a páclé a fügéket, akkor egy kis súlyt helyezhetsz a tetejére, hogy lent tartsd őket.
Zárd le az üveget, és hagyd a hűtőben érni legalább 24 órán át, de minél tovább áll, annál ízletesebb lesz.
Az első napokban érdemes naponta egyszer megfordítani az üveget, hogy a fügék egyenletesen szívják magukba a páclevet.
Tálalás előtt szobahőmérsékleten hagyd állni 10 percig, hogy az ízek teljes mértékben kibontakozzanak.
A savanyított füge kiválóan illik sajtokhoz, húsételekhez vagy akár desszertekhez is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.