Fűszeres savanyított görögdinnye mag tálalva üvegben

Fűszeres görögdinnye magjai savanyítva

A görögdinnye magokat hagyományosan nem önállóan fogyasztják, de egyre népszerűbbé válik savanyított formában. A fűszeres változat különösen ízletes, hiszen a chili és a szegfűbors extra pikánssá teszi. Ez a módszer egyedi és ízletes módja a görögdinnye mag felhasználásának, amelyet könnyen elkészíthetsz otthon. Különösen jól passzol salátákhoz vagy önálló ropogós snackként is fogyasztható.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
55 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
150 g Görögdinnye mag
500 ml Víz
120 ml Ecet (10%-os)
15 g
30 g Barnacukor
2 gerezd Fokhagyma
2 db Babérlevél
1 ek. Mustármag
1 tk. Fekete bors
1 tk. Kapormag
1 tk. Chilipehely
1 tk. Szegfűbors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Alaposan mosd meg a görögdinnye magokat, majd szárítsd meg őket egy tiszta konyharuhán.

    A magok alapos mosása eltávolítja a dinnye húsának maradványait, így tisztább ízt kapsz a savanyítás során. A teljesen száraz magok jobban szívják magukba a savanyító levet.

    2

    Egy közepes lábosban keverd össze a vizet, ecetet, sót és barnacukrot, majd forrald fel, amíg az összetevők teljesen feloldódnak.

    Kóstold meg a levet forralás után! Ízlés szerint állítsd a cukor vagy ecet mennyiségén, hogy a számodra legkellemesebb ízt érd el.

    3

    Hámozd meg és vágd félbe a fokhagymát. A babérlevelet, mustármagot, fekete borsot, kapormagot, chili pelyhet és szegfűborsot helyezd az üveg aljára.

    Az üveg aljára tett fűszerek intenzívebb ízt adnak a savanyúságnak. Ha szereted a csípőset, használj több chili pelyhet.

    4

    Töltsd az üvegbe az előkészített görögdinnye magokat, rétegezve a fűszerekkel és a fokhagymával.

    Ne töltsd túl az üveget, hagyj helyet a savanyító lének és a tágulásnak. A rétegezés biztosítja, hogy minden mag érintkezzen a fűszerekkel.

    5

    Öntsd rá a forró fűszeres savanyító levet az üvegbe, ügyelve arra, hogy teljesen ellepje a magokat.

    A forró lé segít a magoknak gyorsabban átvenni az ízeket. Ha nem lepné el teljesen, készíts még egy kis levet ugyanabban az arányban.

    6

    Hagyd kihűlni az üveget szobahőmérsékleten, majd tedd hűtőbe legalább 24 órára, hogy az ízek összeérjenek.

    A hűtőben érlelés elengedhetetlen az ízek összeéréséhez. Minél tovább áll, annál finomabb lesz.

    7

    A fűszeres savanyított görögdinnye magok kész! Használhatod salátákhoz, szendvicsekhez vagy önálló snackként.

    Kísérletezz a felhasználási módokkal! Pirított kenyérre kenve is nagyon finom.